«Οι σκέψεις μας είναι με τον Μπόρις Τζόνσον»

Ευχές για γρήγορη και πλήρη ανάρρωση έστειλε ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας λόγω του κορονοϊού.

«Οι σκέψεις μας είναι με τον Μπόρις Τζόνσον και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση», αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Προσθέτει πως «σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές ο κόσμος στέκεται ενωμένος σε αυτήν τη μάχη ενάντια στον Covid-19».

dir="ltr" lang="en">Our thoughts are with @BorisJohnson as we all wish him a speedy and full recovery. In these difficult times, the world stands united in the fight against Covid-19.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 7, 2020

Πρώτη επίσημη ενημέρωση για την υγεία του Μπόρις Τζόνσον

Τα νέα για την κατάσταση υγείας του βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Σύμφωνα με τον βρετανό αξιωματούχο, ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει εκδηλώσει πνευμονία.

Μέχρι στιγμής οι υπουργοί και κυβερνητικοί εκπρόσωποι της χώρας δεν είχαν δώσει σαφείς απαντήσεις για το αν ο πρωθυπουργός έχει διαγνωστεί με πνευμονία, ωστόσο σήμερα Τρίτη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: «Αυτό δεν συμβαίνει, όχι».

Κατά τον ίδιο, η κατάσταση της υγείας του Τζόνσον ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της νύχτας και ο πρωθυπουργός «παραμένει αισιόδοξος», σε καλή ψυχολογική κατάσταση. «Ο πρωθυπουργός λαμβάνει τη θεραπεία του και αναπνέει κανονικά χωρίς πρόσθετη βοήθεια. Δεν έχει ζητήσει μηχανική υποστήριξη» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο καθώς μετά από δέκα μέρες, δεν υποχωρούσαν τα συμπτώματα του κορονοϊού. Το βράδυ της Δευτέρας μάλιστα χρειάστηκε να του χορηγηθεί οξυγόνο και να μπει στην εντατική.

Πηγή: «Οι σκέψεις μας είναι με τον Μπόρις Τζόνσον» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > altsantiri