Οι Σέλτικς… προσγείωσαν Μπακς και Giannis – Ευχές στα ελληνικά από τα «ελάφια» για το Πάσχα (video)

Οι Μπόστον Σέλτικς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάιρι Ίρβινγκ (26 π./11 ασιστ/ 7 ριμπ.), έκαναν break με το… καλημέρα πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη στο Μιλγουόκι κόντρα στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 112-90. Έτσι, πήραν… κεφάλι στη σειρά με 1-0 στα ημιτελικά της Ανατολής στα playoffs του ΝΒΑ. Το ματς έγινε την Κυριακή του Πάσχα (28/4) με τους Μπακς να εύχονται, μάλιστα, στα ελληνικά. Όλη… η Ελλάδα

έκατσε να δει τον Giannis, αλλά η απόδοσή του (22 π., οκτώ ριμπάουντ) δεν έφτανε για την επιτυχία, κόντρα σε μια πιο έτοιμη και πιο έμπειρη ομάδα.

Την ίδια για τα ημιτελικά των playoffs στη Δύση, σ’ ένα ματς με απίστευτο φινάλε, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς του κορυφαίου Ντουράντ νίκησαν με 104-100 τους Χιούστον Ρόκετς του τρομερού Τζέιμς Χάρντεν και έκαναν το 1-0 στη σειρά τους, με την ομάδα του Τέξας να έχει χάσει τρομερές ευκαιρίες να κλέψει το «μπρέικ» στο τέλος, «φωνάζοντας» και για την διαιτησία.

Στο Μιλγουόκι οι Μπόστον Σέλτικς κυριάρχησαν από τα πρώτα λεπτά, είχαν απαντήσεις στο… ξέσπασμα της δεύτερης περιόδου από πλευράς Μπακς και χωρίς να χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης έφτασε στο μπρέικ με εμφατικό τρόπο.

Οι «Κέλτες» είχαν σε πολύ καλή βραδιά τους Κάιρι Ίρβινγκ (26 πόντοι, 10 ασίστ) και Αλ Χόρφορντ (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ και εξαιρετική άμυνα πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο). Ο «Greek Freak»… εγκλωβίστηκε στην άμυνα των Σέλτικς, η οποία δεν του επέτρεψε να δράσει όπως εκείνος ξέρει. Παρ’ όλα αυτά, ο Giannis μέτρησε 22 πόντους (με 7/21 σουτ) και 8 ριμπάουντ.

Τα δωδεκάλεπτα: 17-26, 50-52, 71-88, 90-112.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές φέτος στη κανονική διάρκεια. Οι Σέλτικς κέρδισαν το πρώτο ματς στη Βοστώνη με 117-113 και έχασαν τα δυο επόμενα, στο «Γκάρντεν» με 107-120 και στο Μιλγουόκι με 98-97. Νίκησαν ξανά την… κατάλληλη στιγμή.

Ευχές στα ελληνικά για το Πάσχα από τους Μπακς

Λίγες ώρες πριν από τη πρώτη μάχη με τους Σέλτικς οι Μιλγουόκι Μπακς ευχήθηκαν στα ελληνικά για το Πάσχα, καλώντας τους έλληνες φιλάθλους να δουν τον αγώνα. «Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά και καλά με υγεία». Αυτές ήταν οι ευχές, γραμμένες στα ελληνικά, από τα «ελάφια» προς τους Έλληνες, μέσα από τα social media, με αφορμή το Πάσχα.

Δεν είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που η ομάδα του Μιλγουόκι γράφει στα ελληνικά, εξαιτίας της παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, φωτογραφία του οποίου… συνοδεύει την σχετική ανάρτηση. «Νομίζω ότι όλη η ομάδα είναι ξεκούραστη και έτοιμη να αντιμετωπίσει το ματς», είπε ο έλληνας σούπερ σταρ, λίγες ώρες πριν το μεγάλο παιχνίδι, αλλά το ματς χάθηκε και τώρα οι δυο ομάδες έχουν στραφεί στη δεύτερη αναμέτρησή τους.

Στο Όκλαντ ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ίσως στο γεγονός, ότι ο ηγέτης του Χιούστον δεν είχε τη βοήθεια που θα ήθελε από τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα το 1-0 να γίνει με τη «σφραγίδα» ξανά του Κέβιν Ντουράν. Μετά το καλάθι του Τζέιμς Χάρντεν, που διαμόρφωσε το 103-100, ο Κρις Πολ έδωσε στην ομάδα του την ευκαιρία δύο φορές να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση, χωρίς να την εκμεταλλευτεί.

Έτσι, «γράφτηκε» το τελικό 104-100. Ο «KD» ολοκλήρωσε το ματς στους 35 πόντους, ενώ κοντά στο triple double ήταν ο Ντρέιμοντ Γκριν με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Για τους Ρόκετς δεν έφταναν οι 35 πόντοι του Τζέιμς Χάρντεν και οι 27 του Έρικ Γκόρντον.

STEPH TO EXTEND THE LEAD! #StrengthInNumbers 103#RunAsOne 100

21.3 left on #NBAonABC. GSW ball. pic.twitter.com/TFSPBSws5G

NBA (@NBA) 28 Απριλίου 2019

KD off one leg to get to 31 PTS!#StrengthInNumbers 94#RunAsOne 91

3:40 left on #NBAonABC pic.twitter.com/1ODeRseFXp

NBA (@NBA) 28 Απριλίου 2019

Eric Gordon dials up the triple in #PhantomCam! He has 24 PTS on the day! #NBAPlayoffs #RunAsOne 83#StrengthInNumbers 87

: #NBAonABC pic.twitter.com/wt0ABzff59

NBA (@NBA) 28 Απριλίου 2019

KD RISES FOR THE STRONG SWAT!#StrengthInNumbers 65#RunAsOne 61#NBAPlayoffs #NBAonABC pic.twitter.com/59Je5Vica2

NBA (@NBA) 28 Απριλίου 2019

Back-to-back @HoustonRockets threes makes it a tie game at the half!#RunAsOne 53#StrengthInNumbers 53

James Harden: 16 PTS, 4 AST
Kevin Durant: 11 PTS
Eric Gordon: 14 PTS
Draymond Green: 10 PTS, 8 AST

: #NBAonABC pic.twitter.com/9yZM1kBYZh

NBA (@NBA) 28 Απριλίου 2019

Τη Μ. Παρασκευή (26/4) ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ξανά εκπληξτικός, σημείωσε 50 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα playoffs), εκ των οποίων τους 38 στο πρώτο ημίχρονο, οδηγώντας τους Γκόλντεν Στέιτ Γυόριορς σε νίκη με 129-110 επί των Κλίπερς, μέσα στο Λος Άντζελες, τελειώνοντας τη σειρά των αγώνων με 4-2 για τον α’ γύρο των playoffs στη Δύση και χαρίζοντας τους πρωταθλητές την πρόκριση στα ημιτελικά της Δυτικής περιφέρειας. Εκεί, όπου, όπως αναφέραμε, οι πρωταθλητές παίζουν με τους Χιούστον Ρόκετς.

Σ’ αυτό το ματς ο Ντρέιμοντ Γκριν έφτασε σε triple double με 16 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Ο Στεφ Κάρι «γύρισε» τον δεξιό αστράγαλο στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, αλλά δεν είχε ζημιά. Για την ομάδα του Λος Αντζελες, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκαλινάρι με 29 πόντους, double double έκανε ο Μπέβερλι με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Εύκολα οι Ράπτορς έκαναν το 1-0 με Σίξερς

Στην Ανατολή, έχοντας πρωταγωνιστές τους Κοουάι Λέοναρντ, που έφτασε σε double double, με 45 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά και τον Πασκάλ Σιάκαμ (29 πόντοι), οι Ράπτορς επικράτησαν εύκολα με 108-95 των Σίξερς, κάνοντας το 1-0 στην σειρά της δεύτερης φάσης (ημιτελικά της περιφέρειας) των playoffs.

Αυτή ήταν η 14η συνεχόμενη ήττα των 76ερς επί καναδικού εδάφους. Double double για την ομάδα της Φιλαδέλφεια από τον Χάρις, με 14 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Πρόκριση για τους Νάγκετς στον έβδομο αγώνα με εκπληκτικό Νίκολα Γιόκιτς

Στη Δύση, οι Νάγκετς κέρδισαν 90-86 τους Σπερς έκαναν το 4-3 στην σειρά των αγώνων και προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο των playoffs (ημιτελικά στην περιφέρεια), για πρώτη φορά έπειτα από μία δεκαετία. Εκεί θα αντιμετωπίσουν Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Triple double πέτυχε ο Νίκολα Γιόκιτς (21 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 10 ασίστ) , που ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Ντένβερ, που είχε κορυφαίο σκόρερ τον Μάρεϊ (23 πόντοι). Για τους Σπερς του Πόποβιτς, double double έκανε ο Ολντριτζ με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ,, ενώ κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Γκέι με 21 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα