Οι νέοι καταργούν τα μέτρα και επιστρέφουν στην κανονικότητά τους (video)

Υπό αυστηρά μέτρα άνοιξαν και πάλι σήμερα τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, αφού υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο στη διάταξη των θρανίων στις αίθουσες, στον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη, αλλά και στον τρόπο που γίνεται το διάλειμμα.

Οι εικόνες που έδειξαν τα κανάλια σήμερα το πρωί – με αφορμή ακριβώς την επανέναρξη των σχολείων

– έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αντίστοιχες του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, στα νυχτερινά μαγαζιά και στις καφετέριες.

Όσοι βγήκαν το βράδυ του Σαββάτου ή της Κυριακής είδαν ότι όλα τα μαγαζιά ήταν ασφυκτικά γεμάτα και μέσα και έξω, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας. Οι καρέκλες στα τραπέζια ήταν η μία δίπλα στην άλλη και όσοι αποφάσισαν να μείνουν όρθιοι για ν’ απολαύσουν την μπύρα ή το ποτό τους επίσης βρέθηκαν δίπλα, πολύ δίπλα, σε κόσμο που δεν ήξεραν.

Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο και σίγουρα όσο ο καιρός περνά θα γίνεται και πιο έντονο και σε άλλα μέρη, σε όλη την Ελλάδα. Στις παραλίες, στα beach bars, στα clubs, στα πανηγύρια.

Όπου πηγαίνουν, δηλαδή, οι νέοι, το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Τις τελευταίες μέρες και ενώ τα μέτρα έχουν πάει… περίπατο, δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων. Και επειδή κάποιος θα πει ότι έχει περάσει μόνο μια εβδομάδα, θα περιμένουμε να δούμε αν θ’ αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες.

Κι αν τελικά αυτό συμβεί και ενώ δεν τηρείται κανένα απολύτως μέτρο; Τι θα πει αυτός ο κάποιος; Θα πει ότι ίσως δεν χρειαζόταν να κλειστούμε στα σπίτια μας 42 μέρες;

Θα επανέλθουμε.

Δείτε πλάνα από το περασμένο Σάββατο στου Ψυρρή:

Keywords
Τυχαία Θέματα