Οι νέοι «γυρνούν την πλάτη» στο Facebook – Τι αποκαλύπτει νέα έκθεση

Οι χρήστες του Facebook ηλικίας 12-17 ετών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ θα μειωθούν σημαντικά φέτος, σύμφωνα με νέα έκθεση, καθώς ολοένα και περισσότεροι νέοι έχουν μικρότερη εμπλοκή με το κοινωνικό δίκτυο σε σχέση με ανταγωνιστικά social media.

Όπως αναφέρει η έκθεση οι νέοι εγκαταλείπουν τον κοινωνικό δίκτυο, συνδέονται λιγότερο και δαπανούν

όλο και λιγότερο χρόνο σε αυτόν με ορισμένους από αυτούς να τον απορρίπτουν εντελώς.

Η παραπάνω εξέλιξη προκαλεί «πονοκέφαλο» στον τεχνολογικό γίγαντα, ο οποίος βασίζει τα έσοδά του στη διαφήμιση.

Σύμφωνα με το eMarketer, τα μηνιαία ποσοστά χρήσης του Facebook από τους νέους ηλικίας 12-17 ετών θα μειωθούν κατά 3,4% σε 14,5 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ και κατά 2,8% στη Βρετανία.

Προβλέπει επίσης ότι τα μηνιαία ποσοστά χρήσης για τα άτομα ηλικίας 18-24 ετών θα μειωθούν κατά 3,1% στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, πράγμα που δεν συμβεί για τα ανταγωνιστικά social media, το Instagram και το Snapchat.

Τα καλά νέα για το Facebook είναι ότι το eMarketer προβλέπει ότι το Instagram, που ανήκει στον αμερικανικό κολοσσό, θα αυξήσει τη βάση χρηστών του σε ηλικίες κάτω των 12 ετών κατά 19% και κατά 8,8% σε ηλικίες 12-17 ετών στις ΗΠΑ.

Το Snapchat, εν τω μεταξύ, αναμένεται για πρώτη να ξεπεράσει τόσο το Instagram όσο και το Facebook σε χρήστες ηλικίας 12-17 και 18-24 ετών στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα