Οι λεπτομέρειες για το debate – Στη δημοσιότητα οι κανόνες αλλά και οι…γκρίνιες (video)

Οι κανόνες του debate των πολιτικών αρχηγώνΜε κάθε τρόπο θέλει να αποφύγει τη συζήτηση Τσίπρα- Μητσοτάκη η ΝΔΤι ζήτησε το ΚΙΝΑΛ

Όπως έχει γίνει γνωστό, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου θα διεξαχθεί στη δημόσια τηλεόραση το debate των πολιτικών αρχηγών, μετά από απόφαση της διακομματικής επιτροπής που όρισε τους κανόνες και τις αυστηρές γραμμές και όρια που πρέπει να τηρηθούν.

Όπως έγινε γνωστό και την Πέμπτη 20 Ιουνίου, τα κόμματα είχαν πολύ διαφορετικές

απόψεις για την τηλεμαχία. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε απευθείας ερωτήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όπως επίσης και δικαίωμα παρέμβασης με «κίτρινες» κάρτες.Αμφότερα δεν έγιναν γνωστό από τα υπόλοιπα κόμματα καθώς θεωρήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα μετέτρεπε την τηλεμαχία σε debate Τσίπρα – Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα,  ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μεγαλύτερη εκπροσώπηση από τα ΜΜΕ, ζητώντας να είναι και δημοσιογράφοι από ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και site, κάτι που επίσης απορρίφθηκε.

H ΝΔ από την πλευρά της ζήτησε να συμμετέχουν στη διαδικασία διαμόρφωσης των κανόνων και οι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών. Παράλληλα η ΝΔ τόνισε ότι τα ΜΜΕ επιλέγουν τα πρόσωπα και όχι τα κόμματα, ενώ ζήτησε η διάρκεια της τηλεμαχίας να μην ξεπεράσει τις 2 ώρες.

Ποιες θα είναι οι Θεματικές Ενότητες;

Η Πειραιώς προτείνει να υπάρξουν τέσσερις θεματικές ενότητες συν μία (ελεύθερη ερώτηση από δημοσιογράφους), οι οποίες είναι οι εξής:

οικονομία,ανάπτυξηεξωτερικές υποθέσεις και άμυνας,παιδεία, υγεία και πρόνοια, ασφάλεια.

Σε αυτές το ΚΙΝΑΛ πρότεινε να προστεθεί η δικαιοσύνη και λειτουργία των θεσμών κάτι που δε φάνηκε να γίνεται δεκτό.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειώθεί πως οι διεθνείς εξελίξεις μπορεί να αλλάξουν την ημερομηνία της τηλεμαχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα