Οι ηθοποιοί που μίλησαν κατά του διατάγματος Τραμπ στα SAG Awards (εικόνες – video)

Είναι από τις κοινωνικές ομάδες που τον τελευταίο καιρό έχουν σηκώσει… για τα καλά μπαϊράκι κατά των ακροδεξιών ρητορικών -και εσχάτως ενεργειών- του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ -και όχι μόνο- δεν χάνουν ευκαιρία να επισημάνουν την αδικία και τη μισαλλοδοξία των πολιτικών του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, με τελευταία αυτή των βραβείων SAG, όπου ηθοποιοί που βραβεύτηκαν, αλλά και όχι μόνο αυτοί, έδωσαν βροντερό

μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας και της ανεκτικότητας, καταδικάζοντας την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στη χώρα μουσουλμάνων από συγκεκριμένες αραβικές χώρες.

Ο Σάιμον Χέλμπεργκ από το Big Bang Theory περπάτησε στο κόκκινο χαλί με μία κάρτα που έλεγε «καλωσορίσατε πρόσφυγες», ενώ η σύζυγός του, Τζόσελιν Τόουν είχε ζωγραφισμένη στο στήθος της τη φράση «Αφήστε τους».

Ο Άστον Κούτσερ άνοιξε το σόου καλωσορίζοντας «όσους βρίσκονται στα αεροδρόμια και ανήκουν στη δική μου Αμερική. Είμαστε κομμάτι του ίδιου υφάσματος».

Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους δήλωσε στην παραλαβή του βραβείου της ότι «η απαγόρευση των μεταναστών αποτελεί κηλίδα στο έθνος μας και είναι βαθιά αντι-αμερικανική», ενώ ανέφερε ότι και η ίδια είναι κόρη μετανάστη.

Η Τέιλορ Σίλινγκ, παραλαμβάνοντας βραβείο για λογαριασμό της σειράς «Orange Is The New Black» δήλωσε: Στεκόμαστε εδώ μπροστά σας, αντιπροσωπεύοντας διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, αντιπροσωπεύοντας γενιές οικογενειών που αναζήτησαν μία καλύτερη ζωή εδώ».

Ο πρωταγωνιστής του Moonlight, Μαχερσάλα Αλί, έδωσε μία δυναμική ομιλία σχετικά με την καταδίωξη ανθρώπων, ενώ τόνισε ότι το γεγονός ότι ο ίδιος ασπάστηκε το Ισλάμ πριν 17 χρόνια, δεν άλλαξε τις σχέσεις του με τους ανθρώπους γύρω του.

#Moonlight star Mahershala Ali with a deeply emotional and beautiful #SAGAwards speech about the pain of persecution pic.twitter.com/4HoPKfhRlK

— Jarett Wieselman (@JarettSays) 30 Ιανουαρίου 2017

Η Σάρα Πόλσον κάλεσε όποιον έχει τα οικονομικά μέσα, να προχωρήσει σε δωρεές στην ΜΚΟ ACLU, η οποία προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα των ανθρώπων στις ΗΠΑ.

Η Άλια Σόνκατ ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει βραβείο, λέγοντας «As-salamu alaykum», το οποίο στα αραβικά σημαίνει «να έχεις ειρήνη», ενώ στα παρασκήνια έγραψε σε έναν γυάλινο τοίχο «Όχι στην απαγόρευση, όχι στο τείχος, αγάπη σε όλους».

Η Λίλι Τόμλιν έγραψε στα γαλλικά -στον ίδιο τοίχο- μία φράση για τον Ντόναλντ Τραμπ «To Donald T, Sois sage», η οποία σημαίνει «Συμμορφώσου».

Lily Tomlin has a specific message. #sagawards

A video posted by SAG Awards (@sagawards) on Jan 29, 2017 at 6:50pm PST

Ο εκ των πρωταγωνιστών του Stranger Things, Ντέιβιντ Χάρμπουρ έδωσε μία παθιασμένη ομιλία, αναφέροντας «Σύμφωνα με τον Τζιμ Χόπερ (σ.σ. τον ήρωα που υποδύεται) είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μία μπουνιά στα μούτρα ανθρώπων που προσπαθούν να καταστρέψουν τους αδύναμους, τους περιθωριοποιημένους και όσους δεν έχουν δικαιώματα».

#StrangerThings star @DavidKHarbour delivers rousing #SAGAwards speech: ‘repel bullies, shelter outcasts & those who have no hope’ pic.twitter.com/xeRuFZNbAA

— Jarett Wieselman (@JarettSays) 30 Ιανουαρίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα