Οι ΗΠΑ για το «οθωμανικό χαστούκι» του Ερντογάν: Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξέσπασαν σε γέλια (video)

Πλάκα έκανε στον Ταγίπ Ερντογάν η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Heather Nauert, αλλά και οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι για τη δήλωση του περί «οθωμανικού χαστουκιού», που υποτίθεται ότι θα δώσει στα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία βρίσκονται στη Συρία για να εκπαιδεύσουν τους κούρδους μαχητές του YPG.

Όπως μεταδίδει το mignatiou.gr, η εκπρόσωπος ρωτήθηκε σχετικά, εάν οι Αμερικανοί έχουν βιώσει ένα τέτοιο «οθωμανικό χαστούκι», και απάντησε ανάμεσα στα χαχανητά των παριστάμενων δημοσιογράφων ότι είναι αστεία.

«Όπως αστείο ήταν

και το σχόλιο που μου είπατε (εννοεί τη δήλωση του κ. Ερντογάν)… Δεν πρόκειται να απαντήσω στο σχόλιο του κάθε ξένου ηγέτη», είπε η εκπρόσωπος.

Θυμίζουμε ότι το θέμα ξεκίνησε όταν ο στρατηγός Πολ Φάνκ, διοικητής του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια επίσκεψης του στην πόλη Manbij ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους εάν δεχθούν επίθεση. «Θα μας χτυπήσουν, θα απαντήσουμε επιθετικά. Θα αμυνθούμε», είπε ο στρατηγός με αποτέλεσμα να θυμώσει ο κ. Ερντογάν και να απειλήσει με τη σειρά του τους Αμερικανούς.

Η εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών και τόνισε ότι «ένας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους θα προχωρήσουμε είναι η επίσκεψη του υπουργού (Τίλερσον) στην Τουρκία. Νομίζω ότι δείχνει πόσο σοβαρή είναι αυτή η υπόθεση και πόσο σοβαρά την αντιμετωπίζουμε», τόνισε η κ. Nauert.

Keywords
Τυχαία Θέματα