Οι φίλοι της Μπενφίκα δεν ξέχασαν τον άτυχο Αμπεντελχάκ Νουρί που ξύπνησε πρόσφατα από τεχνητό κώμα (εικόνες – video)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο παιχνίδι του Άγιαξ με την Μπενφίκα για το Champions League στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» στο Άμστερνταμ, καθώς οι φίλαθλοι των «αετών δεν ξέχασαν τον Αμπντελάκ Νούρι. Σήκωσαν, μάλιστα, και σχετικό πανό, «φωνάζοντας» μ’ αυτό τον τρόπο πως είναι στο πλευρό του και κοντά στην οικογένειά του. «Stay Strong Nouri #34» (σ.σ. «Μείνε δυνατός Νούρι #34»), έγραφε το πανό.

Να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 2017 ο τότε παίκτης του Άγιαξ είχε καταρρεύσει στον

αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια ενός φιλικού του «Αίαντα» με τη Βέρντερ Βρέμης. Ήταν 21 ετών και έπαθε ανακοπή καρδιάς, εξαιτίας της οποίας υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Ο Νούρι, που γεννήθηκε στο Άμστερνταμ από μαροκινούς γονείς, είχε μέχρι τότε 15 εμφανίσεις με τον Άγιαξ τη σεζόν 2016/17. Συγκινητικές στιγμές είχαν εκτυλιχτεί και στο σπίτι του νεαρού άσου του Άγιαξ. Οι φίλοι της ομάδας και οι συμπαίκτες του βρέθηκαν κοντά στους οικείους του και όλοι μαζί έκαναν προσευχές για να γίνει καλά ο Αμπεντελχάκ Νουρί.

Τον περασμένο Αύγουστο ξύπνησε από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρισκόταν 13 μήνες, αναγνωρίζει τους οικείους του, αλλά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο να κινηθεί. Η οικογένεια του είχε παραχωρήσει συνέντευξη σε ολλανδικό κανάλι, μιλώντας για την πορεία της υγείας του.

«Είναι καλύτερη η κλινική του εικόνα, αλλά η κατάστασή του παραμένει πολύ δύσκολη. Ξύπνησε στις 5 Αυγούστου από το κώμα, αναγνώρισε τους αγαπημένους του ανθρώπους, αλλά δεν μπορεί να κινηθεί, την περισσότερη ώρα είναι ξαπλωμένος και δεν μπορεί να κουνήσει παρά μόνο το κεφάλι του. Το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι αποδυναμωμένο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει παρά μόνο με νοήματα ή συγκεκριμένες κινήσεις», είπε μεταξύ άλλων, ο αδερφός του.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μητέρα του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αποκάλυψε πως όλο αυτό το διάστημα ο Νουρί έδειχνε να αναγνωρίζει την παρουσία της οικογένειας του στο χώρο και όταν συνέβαινε αυτό εμφάνιζε βελτίωση η κατάσταση του. «Το νοσηλευτικό προσωπικό έκανε εξαιρετική δουλειά και τον προσέχει σαν να είναι κάποιος δικός του άνθρωπος. Από την πρώτη στιγμή, όταν ήμασταν εμείς στο χώρο, καταλάβαινε την παρουσία μας και αντιδρούσε διαφορετικά. Δεν θέλω να προσβάλω με αυτό που λέω τις νοσοκόμες. Τις ευχαριστώ για όλα όσα έκαναν και κάνουν για αυτόν. Απλά αναφέρω ένα γεγονός», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η μητέρα του. Η αποθεραπεία του θα τραβήξει αρκετά χρονικά και μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο 21χρονος μέσος.

Να αναφέρουμε ότι ο γενικός διευθυντής του «Αίαντα» και άλλοτε σπουδαίος γκολκίπερ, Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, είχε παραδεχτεί πως η ιατρική φροντίδα που παρασχέθηκε στον νεαρό άσο ήταν ανεπαρκής. «Αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας. Πιστεύαμε πως ο Αμπντελάκ είχε λάβει την καλύτερη φροντίδα στο γήπεδο. Αποδείχτηκε αργότερα πως αν είχε χρησιμοποιηθεί απινιδωτής, ο Αμπντελάκ θα ήταν τώρα σε καλύτερη κατάσταση. Δεν είναι σίγουρο, αλλά είναι πολύ πιθανό», ομολόγησε. Ο Άγιαξ είναι, πάντως, κοντά στον νεαρό παίκτη και στην οικογένειά του, βοηθώντας σε όλα τα επίπεδα.

En images : contre l’Ajax, les supporters du Benfica ont rendu un bel hommage à Abdelhak Nouri https://t.co/W35SPmpqba

— Anthony Roux (@A_RX2) 24 Οκτωβρίου 2018

Een mooi eerbetoon aan Abdelhak Nouri van de meegereisde Benfica-supporters. #voetbalinside #staystrongnouri pic.twitter.com/O47IyVQy0s

— Voetbal Inside (@VoetbalInside) 23 Οκτωβρίου 2018

Συγκινητικές στιγμές είχαν εκτυλιχτεί και στο σπίτι του νεαρού άσου του Άγιαξ. Οι φίλοι της ομάδας και οι συμπαίκτες του βρέθηκαν κοντά στους οικείους του και όλοι μαζί έκαναν προσευχές για να γίνει καλά ο Αμπεντελχάκ Νουρί.

Toen @yomuld bij FC Twente werkte, zoemde het altijd rond op het trainingscomplex als Abdelhak Nouri kwam voetballen met Ajax.

‘Daar speelt een speler, die moet je echt zien. Geweldig.’ ❤#StayStrongAppie pic.twitter.com/QIZOjLo2KP

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) 21 Οκτωβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα