Οι φίλοι μας τα… ρομπότ – Πώς θα γίνει η επικοινωνία μαζί τους πιο στενή

Πως θα είναι η ζωή μας και η επικοινωνία μας με τα ρομπότ; Πως θα αντιδρούμε μαζί τους όταν γίνουν κομμάτι της καθημερινότητα μας;

Σε αυτές τις ερωτήσεις κλήθηκαν να απαντήσουν οι επισκέπτες της πρόσφατης εγκατάστασης «Affinity in Autonomy» (Συγγένεια μέσα σε Αυτονομία) της Sony.

Οι συμμετέχοντες βίωσαν πέντε διαφορετικά σενάρια, σε ισάριθμους χώρους σκηνές επαφών με ρομπότ, από την αρχική αφύπνιση έως τη φιλική σύνδεση.

Η εγκατάσταση ήταν μέρος του «Πρότζεκτ Διαρκούς Εμπειρίας» της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο είναι μόνιμο

θέμα των εκθέσεών της στην ετήσια Εβδομάδα Ντιζάιν του Μιλάνου. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Creative Center της Sony, Γιουτάκα Χασεγκάουα, το θέμα εκφράζει το πώς ανταποκρίνεται η Sony Design στην πρόκληση να μεταφράσει την καινοτομία σε εμπειρία, οπτικοποιώντας ένα διασκεδαστικό και εμπλουτισμένο λάιφσταϊλ για ένα καινούργιο αύριο.

«Πέντε χώροι ήταν ιδανικοί για να μοιραστούμε με το κοινό την ιστορία που θέλαμε να αφηγηθούμε. Όλα ξεκινούν με την “αφύπνιση” της Τεχνητής Νοημοσύνης. Κάθε αλληλεπίδραση είναι ένα διαφορετικό βήμα σε ένα ταξίδι που έχει να κάνει με το πώς λειτουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη. Αλληλεπιδράσεις σε 2D μετατρέπονται σε 3D αντικείμενα πριν, τελικά, πάρουν σχήμα και γεννήσουν (συναισθηματική) συγγένεια» εξήγησε ο Ντάισουκε Ίσιι, επικεφαλής καλλιτεχνικός διευθυντής της Sony και δημιουργός της εγκατάστασης.

Τέλος οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις, τις απαντήσεις στις οποίες μετά η εταιρεία θα συμπεριλάβει στο σχεδιασμό των επόμενων project της.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα