Οι επιθυμίες προσφύγων και μεταναστών έγιναν συνθήματα στους δρόμους της Αθήνας (εικόνες)

Η φωνή των προσφύγων και των μεταναστών έγιναν συνθήματα στους δρόμους της Αθήνας. Οι επιθυμίες τους έγιναν προβληματισμοί στα κεφάλια των πολιτών της πρωτεύουσας.

«Τι θα άλλαζες στον κόσμο, στη ζωή σου, στον εαυτό σου, στη χώρα, στην πόλη, στη γειτονιά σου ή, έστω, στη θέα από το παράθυρό σου; Και τι απαιτείται για να συντελεστούν αυτές οι αλλαγές;». Οι συμμετέχοντες στο πρότζεκτ, από παιδιά κάθε ηλικίας έως αιτούντες άσυλο, μετανάστες και πρόσφυγες, ρωτήθηκαν για τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις ελπίδες

τους για το μέλλον, εστιάζοντας σε όσα θα ήθελαν να αλλάξουν.

Αυτό υπαγορεύει το poster-project And for the rest του Τιμ Έτσελς, αυτού του πολυμήχανου και πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και ιδρυτή της μακροβιότερης πειραματικής ομάδας της Αγγλίας, Forced Entertainment – ή, αλλιώς, εκείνου που πριν από λίγα χρόνια όρθωσε μια γιγαντιαία νέον επιγραφή στις όχθες του Τάμεση με το μήνυμα «Θα θέλαμε να είμαστε ο ουρανός».

Παίρνοντας σύντομα κείμενα από τις συνεντεύξεις (για τις οποίες συνεργάστηκε στην Αθήνα με τη σκηνοθέτη και δραματουργό Γεωργία Μαυραγάνη και την παιδαγωγό και μεταφράστρια Φαίδρα Τσαλαμπαμπούνη), ο Έτσελς δημιουργεί παρεμβάσεις στην πόλη ρίχνοντας φως στις επιθυμίες ανθρώπων που συνήθως παραμένουν έξω από το δημόσιο διάλογο.

39 επιθυμίες προσφύγων και μεταναστών βρίσκονται σχεδόν σε κάθε φανάρι, σε κάθε κολώνα της Αθήνας. Ρίξε μια ματιά και προβληματίσου…

Φωτογραφίες: SOOC

Keywords
Τυχαία Θέματα