Συνεδριάζει το Eurogroup την Καθαρή Δευτέρα

«Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης οικονομικής βοήθειας που είναι διαθέσιμη στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωσηΌπως ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, οι τρεις εκκρεμότητες αφορούν την πώληση του ΔΕΣΦΑ, το θέμα του Ελληνικού και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Οι εκκρεμότητες

για την εκταμίευση της δόσης θα βρίσκονται στο επίκεντρο του Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση για την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

«Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης οικονομικής βοήθειας που είναι διαθέσιμη στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση, στον απόηχο της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Fitch.

Δείτε επίσης: Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε «B» από «B-»

Την περασμένη Πέμπτη, αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε δηλώσει πως η εκταμίευση θα αποφασιστεί σύντομα, ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αν αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα εξαιτίας των τριών ζητημάτων που παραμένουν ανοικτά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, οι τρεις εκκρεμότητες αφορούν την πώληση του ΔΕΣΦΑ, το θέμα του Ελληνικού και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Δείτε επίσης: Ο οίκος Fitch περιμένει ότι το Eurogroup θα ελαφρύνει φέτος το χρέος της Ελλάδας

Για τα τρία αυτά ζητήματα θα πρέπει να δοθεί η έγκριση από τους Θεσμούς, προκειμένου να κινηθεί στη συνέχεια η διαδικασία της εκταμίευσης.

Δείτε επίσης: Στο Eurogroup της Δευτέρας η απόφαση για τη δόση 5,7 δισεκ. ευρώ – Τρία θέματα ανοιχτά

Keywords
Τυχαία Θέματα