Oι δρόμοι της φωτιάς – Τους 70 βαθμούς έφτασαν οι δρόμοι και κτήρια της Αθήνας (video)

Τι αποκάλυψε η θερμική κάμερα της ομάδας Up Drone για τις θερμοκρασίες στη λεωφόρο ΚηφισίαςΚτήρια άγγιξαν μέχρι και τους 70 βαθμούςΠοια κατάφεραν και «πέρασαν» το τεστ

H θερμική κάμερα της ομάδας Up Drone κατέγραψε μερικά εντυπωσιακά, αν και άκρως ανησυχητικά πλάνα από την Αθήνα, την ώρα που η πόλη δοκιμάζεται από το κύμα καύσωνα.

Έτσι το drone τους αποκάλυψε πως η λεωφόρος Κηφισίας «άγγιξε» τους 60 βαθμούς Κελσίου. Ο ειδικός εξοπλισμός του drone κατέγραψε τις θερμοκρασίες που αναπτύσσουν τόσο τα κτήρια όσο και η άσφαλτος στην περιοχή.

Η ομάδα τόνισε πως γνωστά κτήρια της περιοχής, όπως το μέγαρο του ΟΤΕ, «άντεξαν» τον καυτό ήλιο και επέδειξαν καλή συμπεριφορά καθώς η θερμοκρασία που ανέπτυξε στην επιφάνειά τους δεν ξεπέρασε του 35 βαθμούς Κελσίου.

Από την άλλη μεριά το Atrina, -το τρίτο ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα-, ενώ η βορινή πλευρά του έδωσε θερμοκρασίες περίπου 35 βαθμών Κελσίου, η νότια πλευρά του ανέπτυξε υψηλές θερμοκρασίες.  Άλλα κτήρια και ειδικότερα ταράτσες όπου λειτουργούσαν κλιματιστικά  έφτασαν έως και 70 βαθμούς Κελσίου.

Keywords