Οι… αποκλεισμοί που «έφαγαν» τον Βαλβέρδε από την «Μπάρτσα» – Έσπασε… ρεκόρ 17 χρόνων ο βάσκος τεχνικός

«Σ’ ευχαριστούμε και καλή τύχη». Μ’ αυτή τη φράση η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε το βράδυ της Δευτέρας (13/01) έπειτα από 2,5 χρόνια συνεργασίας. Το διοικητικό συμβούλιο των «μπλαουγκράνα» συνεδρίασε και έλαβε την τελική απόφαση του, ενημερώνοντας και τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Κίκε Σετιέν για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Το κλίμα για

τον βάσκο τεχνικό ήταν πολύ βαρύ εδώ και… μήνες. Έτσι, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε ο πρώτος προπονητής που απολύεται μεσούσης της σεζόν από την Μπαρτσελόνα μετά τον Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Ολλανδός έφυγε και αυτός Ιανουάριο, αλλά το 2003, δηλαδή πριν από 17 χρόνια.

— Ernesto Valverde leaves the sporting center for probably the final time as Barcelona manager. pic.twitter.com/3ddgYEVOVt

Barca Universal (@BarcaUniversal) January 13, 2020

Στη Βαρκελώνη κανείς δεν είχε ξεχάσει τους δυο αποκλεισμούς στο Champions League. Πρόπερσι ήταν η Ρόμα που απέκλεισε τους Καταλανούς από τα ημιτελικά και πέρυσι η Λίβερπουλ πέταξε τους «μπλαουγκράνα» έξω από τον τελικό. Κοινή συνισταμένη των δύο αποκλεισμών; Η «Μπάρτσα» είχε νικήσει στους πρώτους αγώνες με 4-1 και 3-0, αντίστοιχα, αλλά αποκλείστηκε…

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ήττα της Μπαρτσελόνα από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τα ημιτελικά (3-2) του ισπανικού Super Cup και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο οι προβληματισμοί αφορούσαν κυρίως τις εμφανίσεις της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τον τελευταίο αγώνα υπήρξαν έξω από το γήπεδο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και υβριστικές αναφορές.

Έτσι, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού είχε ήδη πακετάρει τα πράγματά του, ενώ όπως ενημέρωσε η διοίκηση, τη Δευτέρα (13/01) η προπόνηση της ομάδας ήταν κλειστή χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, ώστε ο Βαλβέρδε να αποχαιρετήσει τους παίκτες του.

Agreement between FC Barcelona and Ernesto Valverde to end his contract as manager of the first team. Thank you for everything, Ernesto. Best of luck in the future. pic.twitter.com/zrIgB1sW2e

FC Barcelona (@FCBarcelona) January 13, 2020

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είχε ήδη συζητήσει με τον διάδοχο του και έτσι λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της διακοπής της συνεργασίας με τον Βαλβέρδε, γνωστοποίησε την πρόσληψη του Κίκε Σετιέν για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα. Ο «τσινγκούρι», που είχε αναλάβει καθήκοντα στις 29 Μαΐου 2017 αντικαθιστώντας τον Λουίς Ενρίκε, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο των Καταλανών, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, για την απόφαση της διοίκησης να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Κατά τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε κατάκτησε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας (2018, 2019), ένα Κύπελλο (2018) και το ισπανικό Σούπερ Καπ (2018).

Barcelona lost only one home game in La Liga under Ernesto Valverde

The opposition manager for that match? Quique Setien! pic.twitter.com/XOdgMWw1I1

Goal (@goal) January 14, 2020

Ο 61χρονος διάδοχός του από το Σανταντέρ, είναι ο τελευταίος προπονητής που είχε καταφέρει να φύγει νικητής από το «Καμπ Νου». Ως προπονητής της Μπέτις, είχε οδηγήσει την ομάδα του στο εντυπωσιακό 4-3 επί της Μπαρτσελόνα, στις 11 Νοεμβρίου 2018.

Quique Setién will be the new manager of FC Barcelona. Welcome!

INFO https://t.co/EOP9MSFFJ1 pic.twitter.com/IkhzFGyxHf

FC Barcelona (@FCBarcelona) January 13, 2020

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#CompartimosLaEmoción ¡Señores al parecer se acerca el final de la Era Valverde en el Barcelona! #Valverde #Barcelona

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Azteca Deportes (@aztecadeportes) στις 13 Ιαν, 2020 στις 9:09 πμ PST

«Γ@μ@σ@@ και φύγε!»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήρθε σε δύσκολη θέση, μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ισπανικό Super Cup, με οπαδούς της ομάδας του να ζητούν την απομάκρυνσή του.

Ο βάσκος τεχνικός αποδοκιμάστηκε τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους «ροχιμπλάνκος», με κάποιους να τον βρίζουν κιόλας κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο.

«Γ@μ@σ@@ και φύγε!», φώναζαν στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, για τον οποίο έχει γίνει χαμός και στα social media. Παράλληλα, το hastag «ValverdeOut» (Βαλβέρδε έξω) επανήλθε στα κορυφαία της Ισπανίας, με πολλούς φίλους των μπλαουγκράνα να τον… τρολάρουν στο twitter.

Fans screaming “F*ck Valverde” and “Valverde out” as the team bus arrives back to the hotel pic.twitter.com/5KaAnKDdCu

Ryan (suspended) (@LioneI10l) January 10, 2020

Απολογήθηκε το «μυρμήγκι»

«Όπως και στην ήττα από τη Λεβάντε, έτσι και στο σημερινό παιχνίδι δεν ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας. Με βάση τις ευκαιρίες θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει, όμως, σε αυτά τα δυο τελευταία παιχνίδια δεν δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο που είχαμε εμφανίσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Υπάρχει πολλή πίεση στην ομάδα και θα πρέπει να ανταποκριθούμε», είπε ο Βαλβέρδε που σε ερώτηση για τις αποδοκιμασίες του κόσμου απάντησε «Ο κόσμος πάντα έχει δίκιο και μπορεί να ζητάει αυτά που θέλει για την ομάδα του».

Τον στήριζαν οι παίχτες

Από την πλευρά τους οι παίκτες της Μπαρτσελόνα στήριξαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες να αναφέρονται στο ματς και να υποστηρίζουν πως η ευθύνη για τον αποκλεισμό δεν πρέπει να πέσει στον «Τσινγκούρι».

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Μετά από καιρό, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κυριαρχήσαμε, με εξαίρεση τα δέκα τελευταία λεπτά όπου κάναμε λάθη που δεν μπορούν να γίνονται. Είχαμε το παιχνίδι υπό τον έλεγχό μας και έπρεπε να το καθαρίσουμε. Είναι κρίμα γιατί ήμασταν ανώτεροι για 80 λεπτά. Δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν δίκαιος ή άδικος ο αποκλεισμός. Νικάει όποιος πετύχει τα περισσότερα γκολ. Ήμασταν καλύτεροι αλλά κάναμε παιδικά λάθη και δεχτήκαμε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά», τόνισε ο Μέσι, για να προσθέσει… «Έχουμε εμπιστοσύνη στον Βαλβέρδε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε».

Muchas gracias mister por todos los momentos que vivimos como profesionales. Me quedo con lo positivo que me enseñaste y con el gran ser humano que sos. Gracias a vos y todo tu STAFF por el profesionalismo. Les deseo mucha suerte en todo lo que venga para el futuro!!! #Valverde pic.twitter.com/8cH2EBOnm4

— Luis Suarez (@LuisSuarez9) January 14, 2020

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Λουίς Σουάρες, που υπογράμμισε: «Το θέμα του προπονητή δεν είναι δικό μας αλλά της διοίκησης, όμως ο προπονητής δεν έχει ευθύνη. Ήταν δικά μας τα λάθη σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σε τέτοια ματς, αν κάνεις λάθη τα πληρώνεις. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε για να μην επαναλαμβάνονται».

Τελικά, το «διαζύγιο» ήρθε τη Δευτέρα (13/01), ενώ μια ημέρα πριν η Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το Κύπελλο του Super Cup (η διοργάνωση έγινε στη Σαουηδική Αραβία°, με έναν άλλον… Βαλβέρδε πρωταγωνιστή. Η «βασίλισσα», που στον ημιτελικό νίκησε 3-1 τη Βαλένθια, επικράτησε στα πέναλτι 4-1 (0-0) της Ατλέτικο Μαδρίτης. Σε ματς στο οποίος ο Φεντερίκο Βαλβέρδε αποβλήθηκε στο 115′ με κόκκινη κάρτα, καθώς ανέτρεψε τον Μοράτα, ενώ ο τελευταίος ήταν έτοιμος να σκοράρει. Έτσι, η Ρεάλ έφτασε στην κατάκτηση με τον… μικρό Βαλβέρδε να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης.

Το «αντίο» του Βαλβέρδε: Ζήτω η Μπαρτσελόνα, ζήτω η Καταλονία

Λίγες ώρες μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή μέσω της οποίας ευχαριστεί τη διοίκηση και τους παίκτες για τη συνεργασία, τους οπαδούς για την αγάπη και εύχεται καλή τύχη στον νέο τεχνικό της ομάδας, Κίκε Σετιέν.

Η σχετική επιστολή:

«Η θητεία μου ως προπονητής της Μπαρτσελόνα έφτασε στο τέλος της. Ήταν δυόμισι σεζόν πολύ έντονες ήδη από την αρχή. Σε αυτή την περίοδο έζησα πολύ χαρούμενες στιγμές πανηγυρίζοντας νίκες και τίτλους, αλλά υπήρχαν επίσης και άλλες σκληρές και δύσκολες. Ωστόσο θα ήθελα να σταθώ στην εμπειρία που έζησα και στην αγάπη που πήρα από τους οπαδούς στη διάρκεια αυτής της θητείας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, και το διοικητικό συμβούλιο για την ευκαιρία που μου έδωσαν να καθίσω στον πάγκο αυτής της ομάδας και για την εμπιστοσύνη τους σε όλο αυτό το διάστημα. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω για την υποστήριξη και τη στάση που είχαν απέναντί μου όλους τους ανθρώπους του συλλόγου αυτά τα δυόμισι χρόνια και ειδικά αυτούς που δουλεύουν με την πρώτη ομάδα και γύρω από αυτήν και με τους οποίους μοιράστηκα τόσες στιγμές στο προπονητικό κέντρο και στις εγκαταστάσεις.

Προφανώς, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους παίκτες για την δουλειά και για την προσπάθεια που μας οδήγησαν σε τέσσερις τίτλους μαζί. Εύχομαι όλη την τύχη του κόσμου στον νέο προπονητή, Κίκε Σετιέν.

Μια αγκαλιά για όλους.

Ζήτω η Μπαρτσελόνα και ζήτω η Καταλονία

Ερνέστο Βαλβέρδε».

¡CAMPEONES DE LA SUPERCOPA!
Festejo mi segundo título con el @realmadrid y el primero del año.
¡Orgulloso de este gran equipo! pic.twitter.com/dWdRaLS4xA

— Fede Valverde (@fedeevalverde) January 13, 2020

Diego Simeone sur le carton rouge de Valverde : « Je pense que le prix de l’homme du match a tout son sens parce que Valverde a gagné le match sur cette action. (…) Je lui ai dit ‘ne t’inquiète pas, tout le monde aurait fait la même chose à ta place.’ » pic.twitter.com/FIjaV6j6bj

— Actu Foot (@ActuFoot_) January 12, 2020

Red card Valverde… 10mins later Valverde Man of the match, what a player #HalaMadrid pic.twitter.com/Dt1z3vY9AH

— HAKEEM (@paparazee007) January 12, 2020

Valverde : * Sees morata one on one with Courtois*

Valverde: *Speaks to Ramos through the mind.* “What should I do now Sergio?”

Ramos: Do it the Ramos way

Valverde: Say no more #HalaMadrid#RealMadridAtleti pic.twitter.com/hEmCpmkUO1

— IZY (@izybaby01) January 12, 2020

He knows Valverde did the right thing. pic.twitter.com/DndDYP6eFh

— Sameh (@Sameh_RM) January 12, 2020

Πηγή: Οι… αποκλεισμοί που «έφαγαν» τον Βαλβέρδε από την «Μπάρτσα» – Έσπασε… ρεκόρ 17 χρόνων ο βάσκος τεχνικός - altsantiri

Keywords
βαλβερδε, ρεκορ, champions league, fc barcelona, le monde, ολυμπιακος, time, barcelona, twitter, barca, league, super, cup, end, team, future, μαΐου, lost, home, game, liga, goal, info, https, instagram, era, media, bus, hotel, ryan, γκολ, sos, staff, rouge, son, monde, player, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, Καλή Χρονιά, Μις φαν ντερ ρόε, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, instagram, μια ημερα, βαρκελωνη, δουλεια, ηττα, θεμα, θητεια, μπαρτσελονα, παιχνιδια, πιεση, ρεαλ, τυχη, barcelona, era, fc barcelona, game, le monde, lost, ryan, time, αγαπη, αγκαλια, αγωνες, βραδυ, γκολ, γινει, γινονται, γηπεδο, δευτερα, διαστημα, δηλωσεις, διοικηση, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, ενρικε, επρεπε, ερνεστο βαλβερδε, ευθυνη, εφυγε, ιδιο, υπηρχαν, λιβερπουλ, ισπανικο, κυπελλο, κλιμα, λαθη, λιονελ μεσι, μαΐου, μεσι, μηκος, μηκος κυματος, μηνες, μικρο, μαρια, ομαδα, παντα, ολλανδος, παιδικα, ρεαλ μαδριτης, ρομα, σεζον, σηκωσε το, σουπερ, ωρες, super, barca, bus, cup, δικιο, εμφανισεις, future, goal, home, hotel, https, info, league, liga, media, monde, son, παιχνιδι, player, rouge, sos, staff, team
Τυχαία Θέματα