Οι αλλαγές στην αντιτρομοκρατική στρατηγική στην Ε.Ε συζητήθηκαν στη συνάντηση Χρυσοχοϊδη- Kerchove

Η ριζοσπαστικοποίηση και η τρομοκρατία στην Ευρώπη ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης είχε σήμερα Τετάρτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με τον συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης της Ε.Ε. κ. Gilles de Kerchove. Στο επίκεντρο των συνομιλιών και το ζήτημα της ασφάλειας αναφορικά  με την αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων στην Ελλάδα, αλλά και οι αλλαγές στην αντιτρομοκρατική στρατηγική στην Ε.Ε.

Τις πρωτοβουλίες του υπουργείου του για την καταπολέμηση των προκλήσεων ενημέρωσε   τον Ευρωπαίο

αξιωματούχο, ο Έλληνας υπουργός.  Από την πλευρά του -όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο- ο Ευρωπαίος συντονιστής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Ε.Ε. και της EUROPOL να υποστηρίξει με τεχνογνωσία την Ελλάδα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τις  προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στους «επιστρέφοντες αλλοδαπούς μαχητές» και την χρήση των νέων τεχνολογιών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.  O κ. Χρυσοχοίδης τόνισε τη σημασία της σταθερής συνεργασίας με τον Συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης, ενώ ο κ. de Kerchove από την πλευρά του εξέφρασε την πεποίθησή πως η Ελλάδα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα υποστηρίξουν τις αλλαγές στην αντιτρομοκρατική στρατηγική της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ε Ε, Χρυσοχοϊδη- Kerchove,e e, chrysochoidi- Kerchove