Οι Financial Times αποθεώνουν την Ελλάδα στο top 10 των μεσογειακών προορισμών

Σέριφος, Μάνη και Αμοργός εκπροσωπούν τη χώρα μας στην τιμητική δεκάδαΠεριλαμβάνονται περιοχές από Ιταλία, Τουρκία, Κροατία και ΓαλλίαΣτην πρώτη θέση της δεκάδας η Σέριφος

Ένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Financial Times κατέγραψαν τους δέκα πιο αγαπημένους προορισμούς με τη χώρα μας να έχει την «τιμητική» της αφού τρεις από τις δέκα θέσεις έχουν… ελληνικό χρώμα.

Μάλιστα, την κορυφή της λίστας καταλαμβάνει

το πανέμορφο νησί της Σερίφου.

Στο αφιέρωμά τους οι FT αναφέρουν για τη Σέριφο ότι παρά το γεγονός ότι είναι πιο απομονωμένη από άλλα κυκλαδονήσια όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, εντούτοις οι επισκέπτες «δε θα μπορούσαν να μην εντυπωσιαστούν από τα απότομα, γυμνά βουνά που υψώνονται κατευθείαν από την ακτή».

Στην έκτη θέση του καταλόγου βρίσκεται επάξια η Μάνη. Η ιστοσελίδα των FT κάνει ειδική αναφορά στην «άγρια» ομορφιά του τόπου, ενώ εξηγεί το πώς η πολυκύμαντη ιστορία του οδήγησε στην κατασκευή των εντυπωσιακών πύργων.

Ένα ακόμη λιγότερο «φανταχτερό» κυκλαδονήσι όμως, κατάφερε να βρει τον δρόμο του και να συμπεριληφθεί στη συγκεκριμένη λίστα. Πρόκειται για την Αμοργό που καταλαμβάνει την όγδοη θέση και για την οποία οι FT αναφέρουν ότι ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που ο Luc Besson σκηνοθέτησε στο νησί την ταινία “The big blue”, τη δεκαετία του 1980.

Στη λίστα των FT περιλαμβάνονται και άλλες πανέμορφες περιοχές της ευρύτερης μεσογειακής μας γειτονιάς από την Ιταλία, την Κροατία, την Τουρκία και τη Γαλλία.

Ολόκληρος ο κατάλογος των FT κατά ιεραρχική σειρά έχει ως εξής:

1. Σέριφος, Ελλάδα

2. Σαν Φρουτουόζο, Ιταλία

3. Λαστόβο, Κροατία

4. Φαβινιάνα, Ιταλία

5. Καβάλο, Γαλλία

6. Μάνη, Ελλάδα

7. Αρχιπέλαγος Κορνάτι, Κροατία

8. Αμοργός, Ελλάδα

9. Χερσόνησος Ντάτκα, Τουρκία

10. Παντελερία, Ιταλία

Keywords
Τυχαία Θέματα