ΟΔΚΕ για Αναστόπουλο: Μόνο ντροπή, δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς – Επίσημα -6 και μηδενισμός για Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ

Η ΟΔΚΕ πήρε ξανά θέση και εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με όσα τραγικά γεγονότα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ και ειδικά γύρω από το πρόσωπο του Παναγιώτη Αναστόπουλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό.

Την ίδια ώρα, ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ, όπως αναμενόταν, τιμώρησε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών και με μηδενισμό στον αγώνα με την Κύμη, που δεν έγινε… ποτέ. Οπότε, οι «πράσινοι» παίζουν με τον Ολυμπιακό στον α’ γύρο των playoffs.

Η Ομοσπονδία των διαιτητών αναφέρθηκε ξανά στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον Παναγιώτη Αναστόπουλο (βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία) και στις επιθέσεις που έχει δεχτεί, καταγγέλλοντας κάθε σχετική ενέργεια και τόνισε πως θα υποκύψει σε εκβιασμούς και απειλές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΔΚΕ:

«Η Θλίψη έφυγε, μόνο ντροπή έμεινε πλέον.

Από την στιγμή που οπαδοί πηγαίνουν στην κατοικία καταξιωμένου διεθνή διαιτητή (πριν λίγες ημέρες συμμετείχε στον τελικό του FIBA CUP) και προσβάλουν την οικογενειακή του ηρεμία, πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες και δηλώνουμε ότι όλοι οι Έλληνες Διαιτητές Καλαθοσφαίρισης στέκονται δίπλα στον συνάδελφο Διαιτητή, γιατί σήμερα είναι αυτός, αύριο θα είναι κάποιος άλλος.

Ένα είναι σίγουρο, ότι η αξιοπιστία του πρωταθλήματος δεν πλήττεται από τους διαιτητές και για αυτό το λόγο δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να προσβάλει την αξιοπρέπεια τους και δεν θα υποκύψουμε σε κανένα εκβιασμό και απειλή από όπου και αν προέρχεται αυτή.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Στην προηγούμενη ανακοίνωσή της η ΟΔΚΕ μιλούσε για «θλίψη και ντροπή» και αναρωτιόταν «Κύριοι του μπάσκετ τι κάνουμε;». Να θυμίσουμε ότι οι έλληνες διαιτητές είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετέχουμε στους αγώνες αν έρθουν και σφυρίξουν ξένοι ρέφερι στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών για την απόφασή τους να μην κατέβουν στο ματς με την Κύμη, ενώ μηδενίστηκαν. Ο αγώνας κατέληξε τελικά στην ομάδα της Εύβοιας με σκορ 20-0, ενώ το «τριφύλλι» τιμωρήθηκε και με συνολικό πρόστιμο 11 χιλιάδων ευρώ. Έτσι και τυπικά η ΑΕΚ πήρε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, ο Παναθηναϊκός πήρε την 3η θέση και θα παίξει στον α’ γύρο των playoffs κόντρα στον 6ο Όλυμπιακό.

Απομένει να δούμε πότε θα ξεκινήσουν τα playoffs, αφού εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ κατά του ορισμού του Παναγιώτη Αναστόπουλου (δήλωσε κώλυμα και δεν αγωνίστηκε με αποτέλεσμα την αντίδραση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που τόνισε πως αποσύρεται από το πρωτάθλημα) στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Προμηθέα Πατρών.

Αναλυτικά:

«Επιβάλλεται στην ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ:

α) Μηδενισμός της ομάδας λόγω του ό,τι από υπαιτιότητά της δεν διεξήχθη προγραμματισμένος αγώνας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ΕΥΡΩ, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου και
β) για μη συμμετοχή της εγκαλουμένης ΚΑΕ από υπαιτιότητα της συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας, την ποινή της στέρησης έξι (6) βαθμών και χρηματικού προστίμου οχτώ χιλιάδων (8.000,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΚΥΜΗ της 8-5-2019».

Keywords
Τυχαία Θέματα