Ο Ζούλιο Σέζαρ… μετέφερε την αγάπη του για την ΑΕΚ και στη Βραζιλία

Δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τόσο μεγάλη στιγμής της αγαπημένης του ομάδας. Μιλάμε για τον Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος βρέθηκε κοντά στην ΑΕΚ και πανηγύρισε με τον κόσμο της Ένωσης την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου (Intercontinental Cup FIBA) στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ, που έμεινε στην ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας, για το γκολ

του κόντρα στη Μίλαν στο ΟΑΚΑ σε αγώνα του Champions League, δείχνει με έμπρακτο τρόπο την αγάπη του για την Ένωση.

Είναι ο ιδρυτής των ακαδημιών «ΑΕΚ Ρίο». Αγαπάει τον οργανισμό ΑΕΚ και πανηγύρισε σαν τρελός με τον κόσμο της την επιτυχία της ομάδας μπάσκετ.

Φόρεσε για γεμάτη τριετία με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έχει την Ένωση μέσα στην καρδιά του και έτσι οδηγήθηκε πριν από μερικά χρόνια στην απόφαση να ιδρύσει ποδοσφαιρική ακαδημία στην πατρίδα του, με το όνομα, τα χρώματα και το σήμα της ΑΕΚ.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο παρακολούθησε, μάλιστα, τόσο τον ημιτελικό κόντρα στη Σαν Λορέντζο, όσο και με τον μεγάλο τελικό απέναντι στη Φλαμένγκο. Εικόνες μέσω των social media μετέφεραν και φίλοι της ελληνικής ομάδας που ήταν στο γήπεδο.

Ας θυμηθούμε τι είχε πει ο Ζούλιο Σέζαρ στο site «sport24.gr»:

«Την ΑΕΚ την αγαπάω. Είναι μια ομάδα που θα έχω για πάντα στην καρδιά μου. Με προσκάλεσαν οι άνθρωποι της μπασκετικής ΑΕΚ να πάω στο παιχνίδι. Και το έκανα γιατί το ήθελα πολύ. Ήταν μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Δεν θα το έχανα. Είδα το παιχνίδι μαζί με τον κόσμο της ΑΕΚ. Ήξερα πως μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ήταν από τους λόγους που αγάπησα αυτή την ομάδα. Και ήταν πολύ όμορφο να το ζεις όλο αυτό, μέσα από την κερκίδα και δίπλα τους».

Ο Ζούλιο Σέζαρ τραγουδά μαζί με τον κόσμο της ΑΕΚ «Σήκωσε το, δεν μπορώ να περιμένω»:

Θυμηθείτε πως ο Βραζιλιάνος είχε «σκοτώσει» τη Μίλαν και το «Ζούλιο Σέζαρ οέ, οέ, οέ» δονούσε το ΟΑΚΑ από 60.000 κόσμου:

Δείτε τι είχε πει πριν από δύο χρόνια στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Γκολ χωρίς σύνορα»:

Χαμός έγινε στο αεροδρόμιο, όταν επέστρεψε η ΑΕΚ με την κούπα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» το είχαν… κάψει και στο Ρίο νετ Τζανέιρο, μετά τον τελικό.

Την Πέμπτη (21/2), η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ και ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Γιώργο Νικολάου ανέβασαν φωτογραφία του τροπαίου, το οποίο πήρε τη θέση του δίπλα στα υπόλοιπα:

Στην τροπαιοθήκη της «Βασίλισσας», ανάμεσα στο BCL και στο Κύπελλο Ελλάδος 2018, «βρήκε» προσωρινή θέση το Διηπειρωτικό Κύπελλο (Intercontinental Cup 2019), το οποίο θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο «Μουσείο» όταν αποκτήσει η ΑΕΚ το νέο της «σπίτι». pic.twitter.com/K6nSOwJV9Y

AEK B.C. (@aekbcgr) 21 Φεβρουαρίου 2019

Το «ευχαριστώ» της ΑΕΚ για την παρουσία της στο Ρίο

Η ΑΕΚ, που βρέθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο ευχαρίστησε την πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, Ιωάννη Πεδιώτη, αλλά και τον Επίτιμο Πρόξενο της πόλης, Νέι Σουασούνα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η «Βασίλισσα» φόρεσε και το παγκόσμιο στέμμα της.

Οι αθλητές, οι προπονητές, τα στελέχη και οι διοικούντες την ΑΕΚ BC βρήκαν, ωστόσο, και το κατάλληλο περιβάλλον, προκειμένου απρόσκοπτα η Ομάδα να προετοιμαστεί και συμμετάσχει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο F4 του Intercontinental Cup 2019.

Η ΑΕΚ BC αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Ιωάννη Πεδιώτη, καθώς και τον Επίτιμο Πρόξενο του Ρίο, Ney Suassuna. Η ηθική στήριξή τους, η μεγάλη αγκαλιά που προσέφεραν στην «κιτρινόμαυρη» αντιπροσωπεία κατά την παραμονή της στο Ρίο, συνέβαλαν τα μέγιστα για την ομαλή και ασφαλή διαμονή της «Βασίλισσας», σε μία χώρα πάντως, που εμείς τουλάχιστον «εισπράξαμε» χαμόγελα και αγάπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα