Ο Τραμπ τα έβαλε με τα… Όσκαρ γιατί βράβευσαν τα «Παράσιτα» – «Τι διάολο, νίκησε ταινία από τη Νότια Κορέα!» (video)

Η αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου βρέθηκε στο στόχαστρο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επειδή… απένειμε Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το 2020 στο νοτιοκορεάτικο φιλμ Παράσιτα (Parasite).

Την Πέμπτη (20/2) κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο, ο Τραμπ διερωτήθηκε  απευθυνόμενος στο ακροατήριό

του, «πόσο άσχημα ήταν τα βραβεία της ακαδημίας κινηματογράφου φέτος; Τα είδατε;».

«Νίκησε μια ταινία από τη Νότια Κορέα! Τι στον διάβολο ήταν αυτό; Αρκετά προβλήματα έχουμε με τη Νότια Κορέα στο εμπόριο. Κι από πάνω, της δίνουν το βραβείο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς;» συνέχισε ο Ρεπουμπλικάνος εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του.  Ο Τραμπ έκανε σαφές ότι δεν έχει δει την ταινία: «Είναι καλή; Δεν ξέρω».

“How bad were the Academy Awards this year?” @realDonaldTrump says “we’ve got enough problems with South Korea” and lists off some of his favorite movies.

“Can we get Gone with the Wind back please? Sunset Boulevard … ”

He called Brad Pitt “a little wise guy.” pic.twitter.com/PKZM3NzYUJ

Washington Examiner (@dcexaminer) February 21, 2020

«Πληρωμένη» απάντηση από την εταιρεία διανομής

Η αμερικανική εταιρεία που διένειμε την ταινία, η Neon, αντέδρασε με ένα βιτριολικό σχόλιο στα σχόλια του αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με αυτή, η δυσπιστία που δείχνει ο Τραμπ έναντι του υποτιτλισμένου φιλμ είναι «κατανοητή: δεν ξέρει ανάγνωση».

Στην προεκλογική του εμφάνιση ο Τραμπ, ακρογωνιαίος λίθος της προεδρίας του είναι το εθνικιστικό σύνθημα «Πρώτα η Αμερική» (America First), συνέχισε εκφράζοντας την προτίμησή του, αν όχι τη νοσταλγία του, για τις μεγάλες κλασικές ταινίες της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.

Ο σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο

«Δώστε μας το Όσα παίρνει ο άνεμος. Μπορούμε να έχουμε ξανά το Όσα παίρνει ο άνεμος, παρακαλούμε;», είπε ο μεγιστάνας, αναφερόμενος στην ταινία του 1939 σε σκηνοθεσία Βίκτορ Φλέμινγκ.

Σημειώνεται ότι τα Παράσιτα με θέμα τις κοινωνικές ανισότητες είναι το πρώτο μη αγγλόφωνο φιλμ μεγάλου μήκους που έλαβε το σημαντικότερο βραβείο της βιομηχανίας του Χόλιγουντ.

«Εξυπνάκιας» ο Μπραντ Πιτ

Από τα πυρά του Τραμπ δεν γλίτωσε ούτε ο Μπράντ Πιτ, το οποίο αποκάλεσε «εξυπνάκια». Αιτία; Ο Πιτ, που έλαβε βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου φέτος, παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο, κατέστησε σαφές πως τασσόταν υπέρ της παραπομπής του Τραμπ σε δίκη.

Πηγή: Ο Τραμπ τα έβαλε με τα… Όσκαρ γιατί βράβευσαν τα «Παράσιτα» – «Τι διάολο, νίκησε ταινία από τη Νότια Κορέα!» (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα