Ο Τραμπ για το δράμα των ΗΠΑ – Εκτιμά ότι η χώρα δε θα υπερβεί τους 100.000 θανάτους (video)

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή (10/04) ότι πιστεύει ο αριθμός των θυμάτων από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ θα είναι μικρότερος από την αρχική πρόβλεψη των 100.000. Θέλοντας ο αμερικανός πρόεδρος να μετριάσει το δράμα που ζει πλέον η χώρα του.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του «Reuters» ο αριθμός των νεκρών από τον ιό στις ΗΠΑ ξεπέρασε την Παρασκευή (10/04) τους 18.100, ενώ το πρωί ήταν πάνω από

17.000 θανάτους. Επίσης, στη Νέα Υόρκη οι νεκροί θάβονται και σε ομαδικούς τάφους. «Ο χρόνος άρσης του lockdown θα είναι η σημαντικότερη απόφαση της ζωής μου», είπε ακόμα ο Ντόναλντ Τραμπ.

#Coronavirus update:

“Trump says US will have ‘substantially under’ 100,000 deaths from coronavirus, lower than initial estimates”#Trump doesn’t appear to understand that the danger is just beginning.

We’re far from containment. We’re far from safety.https://t.co/isAbOEa9oG

Joey Berry 2020 (@JoeyBerry2020) April 10, 2020


Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην κορύφωση του ρυθμού μολύνσεων και πως η καμπύλη των νέων κρουσμάτων του ιού σε όλη τη χώρα εξομαλύνεται, με την κατάσταση στην Νέα Ορλεάνη, την Λουιζιάνα, το Ντιτρόιτ και το Μίσιγκαν να σταθεροποιείται.

Σημειώνεται ότι ο Δρ. Άντονι Φαούτσι, ένας από τους γνωστότερους ειδικούς λοιμωξιολόγους και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την πανδημία του νέου κορωνοϊού εξέφρασε στα τέλη Μαρτίου την εκτίμηση, με επιφύλαξη όπως επισήμανε, ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν τις 100.000-200.000.

«Ο χρόνος άρσης του lockdown θα είναι η σημαντικότερη απόφαση της ζωής μου»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ακόμα πως η απόφασή του για το πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η αμερικανική οικονομία μετά τα μέτρα απαγόρευσης λόγω του νέου κορωνοϊού θα είναι «η πιο σημαντική» απόφαση της ζωής του.

«Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση και ελπίζω ότι θα είναι η σωστή απόφαση», τόνισε στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για την κρίση. «Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συστάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για πιθανή χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνωρίζοντας ότι ο καθορισμός μιας πολύ κοντινής ημερομηνίας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, επέμεινε επίσης στον κίνδυνο που πιστεύει ο ίδιος ότι μπορεί να προκαλέσει μια ημερομηνία πολύ μακρινή. «Η παραμονή στο σπίτι οδηγεί επίσης σε θάνατο. Ίσως μια διαφορετική μορφή θανάτου», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί παγκοσμίως από τον κορονοϊό, ενώ στο 1,65 εκατ. ανέρχονται τα κρούσματα.

Live updates: Coronavirus death toll has reached 100,000 worldwide; Trump confirms he’s creating task force focused on reopening country https://t.co/i4xr2cqnYi

— M A K (@MAK7591) April 10, 2020

Trump says country ‘near the peak’ of coronavirus outbreak, death toll should be under 100,000 https://t.co/6haKxcpa9Q pic.twitter.com/g39sGsMzuL

Sniper Fire 008 (@SniperFire008) April 10, 2020

Coronavirus, quasi 18mila morti in Usa. Trump: “Preghiamo” https://t.co/N0hHTaKkF0 pic.twitter.com/DUGHkt3K8v

— TeleNicosia (@Tele_Nicosia) April 10, 2020

(πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Ο Τραμπ για το δράμα των ΗΠΑ – Εκτιμά ότι η χώρα δε θα υπερβεί τους 100.000 θανάτους (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα