Ο Τομάσο Ντεμπενεντέτι… ξαναχτύπησε – «Πέθανε» τον πρώην πρόεδρο της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν

Ο ιταλός δημοσιογράφος, Τομάσο Ντεμπενεντέτι, που έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από το fake news του θανάτου του σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά… ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά, «πέθανε» τον 92χρονο πρώην πρόεδρο της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν.

Το περιβάλλον του Γκρίνσπαν διευκρίνισε ότι ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

είναι ζωντανός και χαίρει άκρας υγείας, μετά την ανακοίνωση του… θανάτου του, στο Twitter, σε έναν λογαριασμό που υποτίθεται ότι ανήκε στον Νομπελίστα οικονομολόγο, Ουίλιαμ Νορντχάους.

Ωστόσο, μία ώρα αργότερα, μια δεύτερη ανάρτηση έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: «Ο λογαριασμός αυτός είναι πλαστός, δημιουργήθηκε από τον δημοσιογράφο Τομάσο Ντεμπενεντέτι», έγραφε το μήνυμα.

Η «είδηση» ωστόσο πρόλαβε να διαδοθεί στο Διαδίκτυο, αναγκάζοντας τη «χήρα» να την διαψεύσει. «Μέχρι στιγμής, αυτές οι φήμες είναι φάρσα», τόνισε η δημοσιογράφος, Άντρεα Μίτσελ, που είναι και παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου NBC, αναφερόμενη και στο γεγονός ότι ο θάνατος του Γκρίνσπαν έχει ανακοινωθεί και στο παρελθόν. «Ο Άλαν είναι καλά. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο του», πρόσθεσε.

Ο Ουίλιαμ Νορντχάους δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει το θέμα. Το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, όπου διδάσκει, επιβεβαίωσε απλώς ότι ο λογαριασμός του οικονομολόγου στο Twitter ήταν πλαστός.

Keywords
Τυχαία Θέματα