Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στη «σέντρα» τον Πέτσα: Το Βερολίνο ή ο ίδιος λένε ψέμματα για τις κυρώσεις;

Για ανάγκη επίδειξης «σοβαρότητας» από την κυβέρνηση σε αυτές τις «κρίσιμες» στιγμές κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας διαρροές από τη γερμανική καγκελαρία για μη υποβολή αιτήματος για κυρώσεις στην Τουρκία.

«Επίσημες πηγές της καγκελαρίας διαρρέουν ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για κυρώσεις στην Τουρκία ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι κατατέθηκε», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει «επισήμως από την κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιος

από τους δυο λέει ψέματα”».

«Λίγη σοβαρότητα και περισσότερη ειλικρίνεια δεν θα έβλαπτε αυτές τις κρίσιμες στιγμές», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τι έλεγαν οι διαρροές από το Βερολίνο και τι ο Πέτσας

Συγκεκριμένα, γερμανικές κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το Βερολίνο δεν αναμένει αποφάσεις για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη και Παρασκευή και παρέπεμψαν για τις όποιες αποφάσεις στον Δεκέμβριο.

Γερμανικές κυβερνητικές πηγές: Το Βερολίνο δεν αναμένει αποφάσεις για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στην επικείμ. Σύνοδο Κορυφής. Τον Δεκέμβριο οι όποιες αποφάσεις. Εξάλλου όπως είπε δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής στις Βρυξέλλες επίσημα θέμα επιβολής κυρώσεων στο αυριανό συμβούλιο

— DW Greek (@dw_greek) October 14, 2020

Μάλιστα οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής στις Βρυξέλλες επίσημα θέμα επιβολής κυρώσεων.

Ο Στέλιος Πέτσας με πρωινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει στη Σύνοδο Κορυφής την ενεργοποίηση των κυρώσεων.

«Το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Μιλάει ξεκάθαρα το προηγούμενο Κείμενο των Συμπερασμάτων για τα δύο άρθρα της Συνθήκης, το 29 και το 215, που περιλαμβάνουν τις κυρώσεις. Πώς αυτές εξειδικεύονται, πώς προχωρούν, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά τους είναι θέμα που θα συζητήσουν οι ηγέτες», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα