Ο Ρικ Πιτίνο επιβεβαίωσε το πρόβλημα με τον Καλάθη: Ο Νικ είναι σκληρός και παίζει με πόνο

Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στον «μαχητή» Νικ Καλάθη, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα που έχει ο έλληνας γκαρντ με το πέλμα του και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα έχει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που σουτάρει από παντού, τη Χίμκι (22/2, 21:00).

«Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες», τόνισε ο Άντριαν Πέιν. Στην ικανότητα των παικτών της ρωσικής ομάδας στα σουτ τριών πόντων

στάθηκε ο Σον Κιλπάτρικ, ο οποίος έφερε το παράδειγμα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. «Τρέχει ιδανικά το παρκέ ο Παναθηναϊκός του Πιτίνο», τόνισε ο προπονητής της Χίμκι, Ρίμας Κουρτινάιτις.

Αναλυτικά όσα είπε στην «πράσινη» media day ενόψει του αγώνα με τους Ρώσους:

Για την προηγούμενη εβδομάδα με τα ματς του Κυπέλλου: «Το πιο σημαντικό είναι ότι γινόμαστε καλύτεροι. Κάναμε ένα εξαιρετικό μισό ματς με τον Ολυμπιακό. Παίξαμε κάποια καλά λεπτά και στον τελικό. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στην άλλη ομάδα, που επέστρεψε και έβαλε κάποια σουτ».

Για τη Χίμκι που μοιάζει με… Ουόριορς: «Είναι το πιο δύσκολο ματς για να αμυνθούμε από θέμα προετοιμασίας τουλάχιστον, γιατί σουτάρουν και από τις πέντε θέσεις. Τρέχουν ή για να βάλουν ένα λέι απ ή για να βρουν ένα τρίποντο. Θα χρειαστούμε να αλλάζουν οι ψηλοί μας και να μαρκάρουν κοντούς και μετά να τρέξουμε και να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα με τα φάουλ».

Για τον Νικ Καλάθη και τον τραυματισμό του: «Είναι έτοιμος να παίξει. Ο Νικ πέραν από πολύ καλός παίκτης είναι και σκληρός. Παλεύει. Τον ξεκουράζουμε όποτε μπορούμε. Αν ήμασταν στο ΝΒΑ θα έμενε εκτός. Αλλά ο Νικ είναι σκληρός και παίζει με πόνο».

Ο Άντριαν Πέιν τόνισε πως άπαντες στον Παναθηναϊκό προσεγγίζουν το παιχνίδι με την Χίμκι σαν τελικό, ενώ επεσήμανε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες.

Ο αμερικανός σέντερ είπε στην κάμερα της NOVA: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να βγούμε και να πάρουμε το παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι είναι τελικος από εδώ και πέρα. Θα πρέπει να προσέξουμε τα λάθη μας. Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες.

Είναι διαφορετικά τώρα. Είχα την ευκαιρία να παίξω και πέρυσι με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει μια νέα κατάσταση. Φέτος είναι διαφορετικό το σύστημα, νέοι οι παίκτες και το μαθαίνω. Είναι ένας ακόμα στόχος να μάθω τα πράγματα εδώ και να προσαρμοστώ κι εγώ στην επιστροφή μου στην ομάδα.

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτή είναι η ζωή μας και αγαπάμε πολύ το μπάσκετ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εμπιστευόμαστε τον κόουτς και να δούμε πού θα μας οδηγήσει αυτή η κατάσταση».

Ο Σον Κιλπάτρικ τόνισε στην κάμερα της NOVA: «Ακολουθώ αυτά που λέει ο προπονητής. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που προσαρμόζομαι. Το βασικό είναι να κερδίζουμε και αυτό είναι που μετράει. Έρχονται τα πλέι οφ και πρέπει να προλάβουμε. Αν πρέπει να μιλήσω για την προσαρμογή μου, μπορώ να πω πως έχω προσαρμοστεί πολύ καλά στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού.

Το θέμα ανάμεσα στις 2 εβδομάδες είναι πως έχουμε βελτιωθεί αμυντικά. Μετά την κακή ήττα στην Πόλη επιστρέψαμε και δείχναμε διαφορετική ομάδα. Μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο στην προπόνηση. Η διαφορά όμως ήταν στην αμυντική εικόνα της ομάδας στα παιχνίδια κυπέλλου».

Για την ικανότητα της Χίμκι στα τρίποντα ο αμερικανός άσος υπογράμμισε: «Είναι σαν τους… Γκολντεν Στέιτ της Ευρωλίγκα. Σουτάρουν πολύ καλά. Απλώνουν τους ψηλούς τους. Δουλεύουν όλη τη σεζόν με αυτό το στυλ και εμείς πρέπει να περιορίσουμε την δράση τους».

Ο τεχνικός της Χίμκι Ρίμας Κουρτινάιτις στάθηκε στον παράγοντα έδρας και στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τρέχει ιδανικά στο παρκέ. Συγκεκριμένα, ο προπονητής των Ρώσων ανέφερε: «Στην έδρα του, ο Παναθηναϊκός παίζει με διπλή ενέργεια. Είναι μια γρήγορη ομάδα, που τρέχει ιδανικά το παρκέ, ειδικά με τον νέο προπονητή, τον Πιτίνο. Θα είναι καλύτερο για εμάς να κάνουμε το παιχνίδι μας και να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς τους. Μόνο έτσι θα γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα. Από την άλλη πλευρά, ο αντίπαλος χρειάζεται τη νίκη, αλλά έχει παρόμοια προβλήματα με εμάς στο ρόστερ του. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στην Αθήνα, αλλά έχουμε καλή εμπειρία, καθώς τους νικήσαμε εκεί το 2012.

Και οι δύο ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες, αλλά για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο και να παίξουμε πειθαρχία. Πιο πολύ με ανησυχεί η ομάδα μου, παρά ο αντίπαλος. Στα πρόσφατα ματς δείξαμε ότι στα δύσκολα σημεία χάνουμε τον έλεγχο και παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις για να επιστρέψουμε γρήγορα. Πρέπει να το αποφύγουμε αυτό, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες στην Αθήνα».

Τζένκινς: Ετοιμαζόμαστε για… εχθρικό περιβάλλον στο ΟΑΚΑ

Ο Τσαρλς Τζένκινς στάθηκε στο… καυτό ΟΑΚΑ και τον Ρικ Πιτίνο. O αμερικανός γκαρντ της Χίμκι δήλωσε χαρακτηριστικά εν όψει της αναμέτρησης: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Θα παίξουμε σε ένα εχθρικό περιβάλλον απέναντι σε μία ομάδα που έχει παρόμοιο ρεκόρ με εμάς και κάνει την προσπάθειά της για να μπει στα πλέι οφ. Περιμένω να βρούμε μπροστά μας έναν Παναθηναϊκό με κίνητρο και εμπειρία.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή και να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά, να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έχει τον κόουτς Πιτίνο, έναν από τους πιο διάσημους προπονητές στις ΗΠΑ. Γι’ αυτόν είναι κάτι νέο το να βρίσκεται εδώ. Θα είναι ωραίο να παίξω απέναντί του».

Πηγή: sdna.gr

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα