Ο Πούτιν και οι καθυστερήσεις του: Μια καταγραφή όλων των ηγετών που έχει «στήσει» (εικόνες)

Ένα από τα πιο αντιπαθητικά και εκνευριστικά χαρακτηριστικά του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η συνήθειά του να… στήνει τους άλλους ηγέτες στα ραντεβού τους.

Την εν λόγω συνήθειά του άλλωστε εφάρμοσε και στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής με τον αμερικανό Πρόεδρο Ντόλαντ Τραμπ, τον οποίο και έστησε κάτι λιγότερο μια ώρα, «δυναμιτίζοντας» το ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το Radio Free

EuropeRadio Liberty λοιπόν κατέγραψε ένα – ένα όλα τα στησίματα του ρώσου Προέδρου σε ξένους ηγέτες από το 2003 έως και χθεσινή συνάντησή του με τον Τραμπ και όπως θα διαβάσετε παρακάτω το καψόνι που έκανε στον αμερικανό Πρόεδρο είναι ένα μικρό πταίσμα σε σχέση με τα όσα «τράβηξε» πριν κάποια χρόνια η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Οι «τυχεροί» ηγέτες και οι πιο υπομονετικοί

Η Βασίλισσα Ελισάβετ λοιπόν περίμενε τον ρώσο Πρόεδρο «μόλις» 14 λεπτά, ενώ ο βασιλιάς της Ισπανίας 20.

Από την άλλη, λιγότερο «προνομιούχοι» ήταν η πρωθυπουργός της Ουκρανίας το 2009 Γιούλα Τιμοσένκο η οποία τον περίμενε για τρεις ώρες και ο πρόεδρος της χώρας το 2012, Βίκτορ Γιανούκοβιτς τον οποίο έστησε για τέσσερις ώρες.

Πρωταθλήτρια όλων είναι η Άγκελα Μέρκελ την οποία πριν από πέντε χρόνια την ανάγκασε να τον περιμένει για 4 ώρες και ένα τέταρτο.

Σύμφωνα με τον Independent τα στησίματα του ρώσου Προέδρου είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής καθώς θέλει να περάσει στον συνομιλητή του ότι είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι.

Από πηγές του ρώσου Προέδρου διαρρέει όμως ότι ο λόγος των καθυστερήσεων δεν είναι άλλος από το ότι ο Πούτιν θέλει πριν από σημαντικές συναντήσεις να ελέγξει κάθε λεπτομέρεια γύρω από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος με τον συνομιλητή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα