Ο Πετρούνιας είναι ξανά… εδώ: Πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου και υπόσχεται χρυσό (video)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ξανά… εδώ, δυνατός και γεμάτος ενέργεια για επιτυχίες. Ο «άρχοντας των κρίκων» αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στον ώμο που έκανε πριν από 11 μήνες και πέρασε ξανά σε τελικό.

Στην επανεμφάνισή του στους κρίκους, στον προκριματικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στη Στουτγάρδη, ο 28χρονος αθλητής απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δε… μασάει από δυσκολίες. Προκρίθηκε στον σαββατιάτικο τελικό, και έτσι ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του 2020. Με τον ίδιο να υπόσχεται μάλιστα, χρυσό μετάλλιο ξανά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο είχε κάνει συγκλονιστική προσπάθεια στον τελικό του 48ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυμναστικής στη Ντόχα, κατέκτησε ακόμη μια φορά το χρυσό μετάλλιο, ενώ είχε πρόβλημα τραυματισμού και στη συνέχεια έκανε επέμβαση στο χέρι του.

Με υπερπροσπάθεια και παρά την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε το πρόγραμμά του και προκρίθηκε. Η πρόκριση στον τελικό οριστικοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (07/10) και ο έλληνας ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από την κατάκτηση του εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».

Ο «άρχοντας των κρίκων» παρέμεινε μέχρι το τέλος του προκριματικού στην 4η θέση με 14,700 βαθμούς, πίσω από τον Τούρκο Ιμπραΐμ Τσολάκ (14,858 β.), τον Βραζιλιάνο Αρτούρ Ζανέτι (14,700 β.) και τον Γάλλο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (14,700 β.), με τους δύο τελευταίους να υπερισχύουν στην ισοβαθμία έχοντας καλύτερο επιμέρους βαθμό για εκτέλεση του προγράμματός τους.

Την οκτάδα των φιναλίστ συμπλήρωσαν κατά σειρά ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο (14,666 β.), ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιάζιν (14,600 β.), ο Γερμανός Νικ Κλέσινγκ (14,566 β.) και ο Αρμένιος Αρτούρ Τοβμασιάν (14,566 β.).

Όπως είπε ο ίδιος ο Πετρούνις στο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο Youtube είναι έτοιμος να πάρει ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο:

«11 μήνες… Πολλά προβλήματα στην πορεία… Όλα αυτά έγιναν παρελθόν με την πρόκριση μου στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Από σήμερα επέστρεψα στον αθλητή που ήμουν πριν και καλύτερο …Κι αυτό θα φανεί το Σάββατο. Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την ομάδα που έχω γύρω μου και ειδικότερα τον γιατρό μου Οδυσσέα Παξινό. So guys. I’m back…», πόσταρε ο Λευτέρης Πετρούνιας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα