Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο CAS – Για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη

Το είπε και το έκανε ο ΠΑΟΚ, καθώς προσέφυγε στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο διαιτησίας (CAS) της Λοζάνης κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία διατήρησε την αρχική ποινή της αφαίρεσης 7 βαθμών, που είχε επιβάλει το πειθαρχικό όργανο της Super League για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας. Κάνοντας δεκτή την εισήγηση της ΕΕΑ.

Η

ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αναθέσει την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη σε νομικό γραφείο της Ελβετίας. Ο φάκελος του «Δικέφαλου» περιλαμβάνει 1.000 σελίδες συνοδευτικά έγγραφα. Το CAS αναμένεται να ενημερώσει την ΕΠΟ για την προσφυγή του ΠΑΟΚ, ενώ η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί σε περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο νομικός εκπρόσωπος του Δικεφάλου, Τάκης Μπαλτάκος προς τα τέλη Ιουλίου θα υπάρξει απόφαση για την υπόθεση του ΠΑΟΚ.

Για την κατάθεση του υπομνήματος στον CAS ο Τάκης Μπαλτάκος είπε:

«Τα συνοδευτικά του έγγραφα είναι 1000 σελίδες, όχι το υπόμνημα. Ξέρουμε ότι θα κατατεθεί σήμερα και θα μας ενημερώσει. Δεν έχει σημασία η σειρά κατάθεσης. Δεν παίζει κάποιο ρόλο. Όταν εκμεταλλευτεί όλο το χρόνο κανείς, κάνει και καλή δουλειά. Αυτό κάναμε και εμείς. Ο Ολυμπιακός ζητά να αλλάξει η ποινή και ο όγκος δουλειάς του ήταν λιγότερος. Το CAS δικάζει από την αρχή την υπόθεση. Θα έπρεπε όλα όσα έχουμε πει να τα θέσουμε υπόψιν του».

Για τα επόμενα βήματα:

«Θα πρέπει να ενημερωθεί η ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει. Στο CAS δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Αυτό θα υποστηρίξουμε. Εφόσον, απαντήσει η ΕΠΟ, θα πρέπει να οριστεί η δικάσιμος μετά από 1 με 1,5 μήνα και έπειτα να βγει η απόφαση. Πιστεύω ότι μέχρι τέλη Ιουλίου θα έχει βγει η απόφαση».

Για την υπόθεση του κ. Βρυώνη:

«Δεν έχει απασχολήσει ακόμη αφού όλη την εβδομάδα υπήρξε πλήρης ενασχόληση για το CAS. Από αύριο θα ασχοληθεί και με αυτό».

Για την επιστολή του ΠΑΟΚ προς τον Αυγενάκη:

«Δεν έχω ασχοληθεί εγώ με αυτό. Το θεωρώ λογικό καθώς προέχει η υγεία και όχι το ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση προέχει η υγεία. Μπορεί να πάει κανείς στο γήπεδο και να κάνει προπόνηση και μην πάθει τίποτα αλλά να κολλήσει τη μητέρα ή τον πατέρα του. Το βασικό είναι ότι το κράτος ορίζει τους αγώνες. Οι αγώνες είναι δημόσιο θέματα. Το κράτος θα αποφασίσει πώς και πότε θα γίνουν αγώνες και θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη».

Υπενθυμίζεται ότι και ο Ολυμπιακός είχε κάνει γνωστό ότι είχε προσφύγει στο CAS για το ίδιο θέμα.

Άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν αφήsει να εννοηθούν ότι θα… κυνηγήσουν τους «ερυθρόλευκους» μετά και την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίαςς της ΕΠΟ, που προτείνει και υποβιβασμό Ολυμπιακού, περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους».

Πηγή: Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο CAS – Για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα