Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή: Δίκαιη νίκη με 66-51 τον Ολυμπιακό (εικόνες)

Ο Παναθηναϊκός μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση επικράτησε με 66-51 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ στον 5ο τελικό της Α1 ανδρών και επέστρεψε την κορυφή του ελληνικού μπάσκετ μετά απο τρία χρόνια.

Ο αγώνας διεκόπη λίγα λεπτά πριν το τέλος, καθώς

οπαδοί του Ολυμπιακού έριξαν φωτοβολίες μέσα στο γήπεδο.

Ο 35ος τίτλος για τον «εξάστερο» Παναθηναϊκό

Αυτός είναι ο 35ος τίτλος για τους «πράσινους», που επανέλαβαν το κατόρθωμα του 1999 και έκαναν το νταμπλ, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους», που πανηγύρισαν το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, ήταν ο Ρίβερς με 13 πόντους ενώ απο τον Ολυμπιακό ο Αγραβάνης με 10.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και τα 40 λεπτά

Ο Παναθηναϊκός ήταν το αφεντικό σε όλο το Game 5 των τελικών της Basket League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Νικ Καλάθης με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ρίβερς με 13 πόντους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε παίζοντας ορθόδοξο μπάσκετ και εν συνεχεία βρίσκοντας τους σωστούς διαδρόμους πάσας βρήκε Οι «πράσινοι» από την άλλη μπήκαν στο γήπεδο μουδιασμένοι και έπαιζαν έπαιζαν μονοδιάστατα, γεγονός το οποίο άλλαξε με την παρουσία του Μπουρούση.

Στην δεύτερη περίοδο ο Νικ Καλάθης έβαλε 9 πόντους σε διάστημα πέντε λεπτών έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 21-25.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δύο άστοχα σουτ τριών πόντων από τους Πειραιώτες, ενώ ο Παναθηναϊκός ευστόχησε σε τρία τρίποντα και εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (27-47, 25’).

Ο επίλογος

Στο 1:46 πριν από την λήξη του Game 5 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και με το σκορ στο 49-66 υπήρξε διακοπή στο ΣΕΦ.

Αιτία οι ρίψεις φωτοβολίδων και κροτίδων προς τον πάγκο του «τριφυλλιού».

Το γήπεδο άδειασε και το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να γλυτώνει την αφαίρεση βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, αλλά θα έχει βέβαιη τιμωρία έδρας. Οι παίκτες των δύο ομάδων έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο, μετά τα θλιβερά επεισόδια.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57,51-66

Οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια

Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφυγε για τα αποδυτήρια μόλις έγινε η διακοπή στο ΣΕΦ και άρχισαν το… πάρτι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο συνεχίστηκε και επίσημα μετά το φινάλε του επεισοδιακού τελικού!

Οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια της ομάδας μας! #paobc ☘️

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr) on Jun 11, 2017 at 1:29pm PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα