Ο Όλαφ Σολτς και επίσημα ο νέος «αντι – Σόιμπλε» και αντικαγκελάριος της Γερμανίας

Τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών εις βάρος της λιτότηταςΗ επιλογή του σημαίνει την απομάκρυνση από τη σφικτή δημοσιονομική πολιτική του προκατόχου του, Βόλφγκανγκ ΣόιμπλεΤα νέα πρόσωπα του SPD στον μεγάλο συνασπισμό κυβέρνησης

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες των τελευταίων μηνών, καθώς το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ανακοίνωσε επίσημα την Παρασκευή ότι ο Όλαφ Σολτς, δήμαρχος

του Αμβούργου, θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θα κατέχει και την θέση του αντικαγκελαρίου.

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού.

Όπως σχολιάζει το Reuters, το SPD τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών εις βάρος της λιτότητας και η τοποθέτησή του Ολαφ Σολτς σημαίνει την απομάκρυνση από την σφικτή δημοσιονομική πολιτική του προκατόχου του κ. Σολτς στο υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, ο ίδιος παλιότερα είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην Άγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζοντάς την αδύναμη ηγέτιδα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών της για τον σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα.

Τα νέα πρόσωπα του SPD στον μεγάλο συνασπισμό κυβέρνησης

Τα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) τα οποία θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας ανακοίνωσαν ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος – και νέος υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος – Όλαφ Σολτς και η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD και υποψήφια πρόεδρός του Αντρέα Νάλες.

Υπουργός Εξωτερικών: Χάικο ΜάαςΥπουργός Οικονομικών και Αντικαγκελάριος: Όλαφ ΣολτςΥπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Χουμπέρτους ΧάιλΥπουργός Δικαιοσύνης: Καταρίνα ΜπάρλεϊΥπουργός Οικογένειας: Φραντσίσκα ΓκίφαϊΥπουργός Περιβάλλοντος: Σβένια ΣούλτσεΥφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις: Μίχαελ Ροτ

Ο κ. Σολτς και η κυρία Νάλες ευχαρίστησαν για την προσφορά τους τα στελέχη που αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα, τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την υπουργό Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς και την υπουργό Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις.

Την επόμενη Τετάρτη (14 Μαρτίου) η Άγκελα Μέρκελ θα εκλεγεί και τυπικά καγκελάριος από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, ολοκληρώνοντας την διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία διήρκεσε σχεδόν έξι μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα