«Ο ΟΓΑ θα παραμείνει για 4 χρόνια», τονίζει ο Β. Αποστόλου – Σήμερα οι αποφάσεις των μπλόκων

Το μέλλον των κινητοποιήσεων τους θα αποφασίσουν σήμερα οι αγρότες κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων που έχουν προγραμματισθεί, στις 5 το απόγευμα για το μπλόκο της Νίκαιας και στις 7 για το μπλόκο των Τεμπών.

Οι εκπρόσωποι των δύο μπλόκων θα συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα του μέχρι σήμερα αγώνα τους, αλλά και των δύο συναντήσεων που είχαν με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα.

Εν τω μεταξύ, ανοικτά παραμένουν τα Τέμπη, λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες στην Κοιλάδα, ενώ ανοιχτός είναι από το βράδυ της Πέμπτης και

ο Προμαχώνας.

Σταθεροί στο πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει για τη διευκόλυνση των οδηγών ιδιωτικών χρήσης οχημάτων και λεωφορείων, παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ , διαβεβαίωσε ότι ο ΟΓΑ, θα παραμείνει ως έχει για τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και μετά πιθανόν να συγχωνευθεί με το ενιαίο ταμείο.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι μετά και τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο ο κύκλος των δίκαιων, όπως χαρακτήρισε, πολυήμερων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα