Ο νόμος Κατρούγκαλου, το ΣτΕ και η διάψευση – «Δεν υπάρχει απόφαση του ΣτΕ μέχρι να δημοσιευθεί»

Ζήτημα σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν το ΣτΕ να καταργεί διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης«Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση» διαμηνύει ο Κατρούγκαλος

Μία σχετική ασάφεια έχει δημιουργηθεί από το πρωί της Τρίτης, με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να έχει κρίνει αντισυνταγματικές, ζωτικές διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που είχε εισηγηθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος. «Τέτοια απόφαση δεν υπάρχει» απαντά ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εργασίας, δηλώνοντας πως «δεν υπάρχει απόφαση του ΣτΕ μέχρι να δημοσιευθεί».

Το

όλο θέμα δημιουργήθηκε όταν δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το ΣτΕ σε συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής έκρινε παράνομη την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και την εισφορά του 20%, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά «ξήλωμα» του νόμου Κατρούγκαλος.

Ο ίδιος ο υφυπουργός Εξωτερικών όμως διέψευσε τα ρεπορτάζ αυτά, αφού σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει απόφαση του ΣτΕ μέχρι να δημοσιευθεί. Δεν ξηλώνεται κανένας νόμος».

Μιλώντας στο «Ακραίως», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρώην υπουργός Εργασίας σημείωσε πως «ο νόμος προέβλεπε εφαρμογή των ίδιων κανόνων σε όλους» και πρόσθεσε πως «το ΣτΕ δεν πρόκειται να πετάξει κανέναν νόμο στα σκουπίδια, πόσο μάλλον αν είναι βάσει του Συντάγματος. Δεν πρόκειται να παραβιαστεί η ισονομία κανόνων. Η ουσία του νόμου δεν πρόκειται να θιγεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα