Ο νέος ΥΠΕΣ της Γαλλίας θα αγωνιστεί κατά της τρομοκρατίας

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα αγωνιστεί κατά της τρομοκρατίας και της «ανασφάλειας», κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από τον προκάτοχό του, Ματιάς Φεκλ.

«Όλοι μας γνωρίζουμε σήμερα ότι η Ευρώπη και ιδίως η Γαλλία είναι στόχος τρομοκρατών και επομένως έχω επίγνωση, φτάνοντας εδώ, ότι το πρωταρχικό καθήκον μου θα είναι να κάνω τα πάντα για να προστατεύσω τους

συμπολίτες μας» είπε ο πρώην γερουσιαστής-δήμαρχος της Λιόν, που προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Θα εργαστούμε μαζί με τις υπηρεσίες ασφαλείας ώστε να μπορέσουμε να προστατευθούμε από αυτήν την απειλή».

Χαρακτηρίζοντας την τρομοκρατία «πολύμορφη» απειλή που προέρχεται «από το εξωτερικό» αλλά «δυστυχώς έχει ριζώσει στο έδαφός μας» ο νέος υπουργός είπε ότι βασικός στόχος του θα είναι να προστατευθούν οι νέοι. «Αδιάκοπη προσπάθειά μου θα είναι να εμποδίσουμε ορισμένοι νέοι, που έχουν γεννηθεί στη Γαλλία, να ριζοσπαστικοποιηθούν αύριο και τελικά να βρεθούν υπό την επιρροή του Νταές, του Ισλαμικού Κράτους, να διαπράξουν αποκρουστικές επιθέσεις, όπως αυτές που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια», τόνισε.

Ο Κολόμπ υποσχέθηκε επίσης ότι θα καταπολεμήσει την «ανασφάλεια» λέγοντας ότι «εξακολουθεί να σκέφτεται σαν δήμαρχος της Λιόν» και ότι «η ηρεμία είναι η πρώτη από τις δημόσιες ελευθερίες». Για τον σκοπό αυτό, θα συνεργαστεί στενά με τον υπουργό Δικαιοσύνης Φρανσουά Μπαϊρού.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα