Ο Νεϊμάρ γύρισε… βαρύς από τις διακοπές και αποκλείστηκε η Παρί – «Πολυβόλο» η Σίτι με «καρέ» του Ζέσους

Έκπληξη στο γαλλικό League Cup (Coupe de la Ligue), με …υπογραφή Γκινγκάμπ, που κατάφερε να νικήσει με σκορ 2-1 την Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στο Παρίσι την Τετάρτη (9/1) και να την αποκλείσει στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, στερώντας της το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, που έχει κατακτήσει τα πέντε τελευταία τρόπαια, προηγήθηκε (62΄) με τον Νεϊμάρ, αλλά η Γκινγκάμπ, έφτασε στη

μεγάλη ανατροπή με γκολ πέναλτι των Ενγκμπακοτό (81΄) και Τουράμ στο 3’ των καθυστερήσεων. Αξιοσημείωτο είναι πως, οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει και άλλο πέναλτι (60’) πριν ανοίξει το σκορ ο Νεϊμάρ, αλλά ο Τουράμ το εκτέλεσε, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο βραζιλιάνος αστέρας φαίνεται πως γύρισε… βαρύς από τις διακοπές του και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Την ίδια ημέρα, η Μπορντό επικράτησε 1-0 της Χάβρης (Καλού 70΄), ενώ η Μονακό επιβλήθηκε 8-7 στα πέναλτι (1-1) της Ρεν. Την Τρίτη, η Στρασμπούρ είχε νικήσει με 2-1 εκτός έδρας την Λιόν.‏


****

Με «πόκερ» (τέσσερα γκολ) του Γκαμπριέλ Ζεσούς και «πυρηνική» επίθεση, η Μάντσεστερ Σίτι κονιορτοποίησε με 9-0 την Μπέρτον στο «Έτιχαντ» και έγινε η πρώτη φιναλίστ στο Λιγκ Καπ της Αγγλίας, αφού η ρεβάνς της 23ης Ιανουαρίου θα διεξαχθεί για το τυπικό της υπόθεσης.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήθελε να τελειώνει από την Τετάρτη (9/1) με την πρόκριση, γι΄ αυτό παρέταξε την ενδεκάδα του με πλήρη σύνθεση απέναντι στο σύλλογο της League One. Το σκορ άνοιξε ο Ντε Μπράιν στο 5ο λεπτό, για να «πιάσει δουλειά» στη συνέχεια ο βραζιλιάνος επιθετικός, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 30΄, 34΄, 57΄ και 65΄. Τα υπόλοιπα τέρματα των «πολιτών» σημείωσαν οι Ζιντσένκο (37΄), Φόντεν (62΄), Γουόκερ (70΄) και Μαχρέζ (83΄).

Προβάδισμα πρόκρισης για Ατλέτικο, Χετάφε και Εσπανιόλ

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Χιρόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, που αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Μοντιλίβι» την Τετάρτη (9/1), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας. Καθάρισε… η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «ροχιμπλάνκος» προηγήθηκαν στο 9΄ με τον Αντουάν Γκριζμάν, αλλά οι Καταλανοί έδωσαν ενδιαφέρον στη ρεβάνς σκοράροντας με τον Άντονι Λοθάνο στο 34΄.

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης δεν άφησε η Ρεάλ Μαδρίτης στη Λεγκανές, επικρατώντας 3-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ράμος, Λούκας Βάθκεθ και Βινίσους Τζούνιορ οι σκόρερ για την «βασίλισσα», ο πρώτος έφτασε τα 100 γκολ στην καριέρα του. Πιο αναλυτικά, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο αρχηγός των Μαδριλένων Σέρχιο Ράμος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του από την άσπρη βούλα μετουσιώνοντας σε γκολ το πέναλτι που παραχώρησε ο Γκουμπάου. Στο 60′ ο Κουέγιαρ σταμάτησε την προσπάθεια του Βινίσους Τζούνιορ, όχι όμως και του Λούκας Βάθκεθ οκτώ λεπτά αργότερα, με τον μεσοεπιθετικό των Μαδριλένων να κάνει το 2-0 εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία της άμυνας. Στο 77′, το νέο διαμάντι της Ρεάλ έπιασε ωραίο σουτ με το αριστερό και «έγραψε» το τελικό 3-0. Στο 81′ ο Νάβας ήταν παρών σε κεφαλιά του Μπρεϊθγουέιτ, με το 3-0 υπέρ των γηπεδούχων να παραμένει ως το τελικό σφύριγμα.

Μικρό προβάδισμα πήρε η Χετάφε, που κατέβαλε δύσκολα με 1-0 στις καθυστερήσεις τη Βαγιαδολίδ χάρις στο γκολ του Άνχελ Ροντρίγκεθ. Στον επαναληπτικό θα λύσουν τις διαφορές τους Βιγιαρεάλ και Εσπανιόλ, που αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο «Μαδριγάλ». Η ομάδα της Βαρκελώνης προηγήθηκε 2-0 με τους Σέρχι Νταρντέρ (15΄), Άλεξ Λόπεθ (72΄), αλλά το «κίτρινο υποβρύχιο» έβγαλε αντίδραση και με εκπληκτικό φίνις κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελευταίο πεντάλεπτο, με τα τέρματα των Καρλ Τοκό Εκαμπί (85΄) και Κάρλος Μπάκα (89΄).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα στα πρώτα ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας:

Σπόρτινγκ Χιχόν-Βαλένθια 2-1
Χιρόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
Χετάφε-Βαγιαδολίδ 1-0
Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ 2-2
Ρεάλ Μαδρίτης-Λεγανές 3-0
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλη 10/1
Μπέτις-Σοσιεδάδ 10/1
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 10/1

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα