Ο Μητσοτάκης υιοθετεί το πάγιο αίτημα του Ερντογάν για λύση «Καζάν – Καζάν» (video)

Το πάγιο, από το 2013, αίτημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «καζάν – καζάν» λύση στο Αιγαίο φαίνεται πως αποδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς χρησιμοποίησε αυτή ακριβώς τη φράση (στα αγγλικά, win – win) σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia

«Δεν χρειαζόμαστε έναν σεισμό για να μας θυμίσει

πως είμαστε γείτονες και μένουμε δίπλα δίπλα. Υπάρχουν περισσότερα να κερδίσουμε ψάχνοντας για winwin λύσεις από το να επενδύουμε στη σύγκρουση και στην αντιπαράθεση», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για τη φράση αυτή του Ερντογάν έχουν γραφτεί δεκάδες αν όχι εκατοντάδες κείμενα, πολλά εκ των οποίων και στο διαδίκτυο κυρίως από διπλωματικούς αναλυτές και δημοσιογράφους που γνωρίζουν τη διπλωματία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην πραγματικότητα όταν ο «Σουλτάνος» χρησιμοποιεί αυτή τη φράση και το έχει κάνει πολλές φορές από το 2013 μέχρι και πριν από περίπου έναν μήνα, ουσιαστικά μιλά για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Ότι αν δεν πάρει αυτός, δεν θα πάρει κανείς.

Κι αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζει καλά τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι στενοί του, διπλωματικοί, σύμβουλοι. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτή ακριβώς τη φράση που λέει χρόνια ο Ερντογάν – και στη διπλωματία οι λέξεις παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο – ως λύση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις φαίνεται πως ανοίγει παράθυρο συνεκμετάλλεσης στο Αιγαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα