Ο Μητσοτάκης προτείνει Διαμαντοπούλου για επικεφαλής του ΟΟΣΑ

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την ηγεσία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και προτείνει την πρώην επίτροπο και υπουργό, πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου ως υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού.

Την κ.Διαμαντοπούλου δέχθηκε σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος

σε δήλωσή του εξήρε την δημόσια παρουσία της πρώην υπουργού, και τόνισε ότι «αποτελεί μία υπερκομματική επιλογή, με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή. Με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση. Αλλά και δράση σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Απασχόληση, οι νέες Τεχνολογίες και το Περιβάλλον. Ζητήματα, δηλαδή, που ανήκουν στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος του ΟΟΣΑ για τον 21ο αιώνα».

Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, της υποψηφιότητάς μου για τη θέση της γενικής γραμματέως του ΟΟΣΑ είναι μεγάλη τιμή για μένα και, ταυτόχρονα, μεγάλη ευθύνη», σημειώνοντας ότι «η διαδικασία εκλογής του νέου γενικού γραμματέα είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε κράτη και σημαντικές προσωπικότητες, για ευγενείς και υψηλούς στόχους. Η ίδια η διαδρομή προς το στόχο, αξίζει την οργανωμένη κοινή μας προσπάθεια». και προσέθεσε:

Από τα 37 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ, τα 22 είναι και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ακόμη τέσσερα είναι ευρωπαϊκά (Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία και Ισλανδία). Σημειώνεται επίσης ότι ο νυν γενικός γραμματέας, Άνχελ Γκουρία, προέρχεται από το Μεξικό ενώ ο προκάτοχός του, ο Καναδός Ντόναλντ Τζόνσον, προερχόταν επίσης από την αμερικανική ήπειρο, γεγονότα που ενισχύουν μία υποψηφιότητα από την Ευρώπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα