Ο Μητσοτάκης παίζει κορώνα – γράμματα

Ο έλεγχος σε ό,τι αφορά στη διάδοση του κορονοϊού, μετά και τα τελευταίους αριθμούς κρουσμάτων και διασωληνωμένων, φαίνεται πως έχει αρχίσει να χάνεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να το παραδεχτεί.

Όλα δείχνουν πως έχει αποφασίσει να περιμένει να χαθεί εντελώς ο έλεγχος για να δράσει κι αυτό γιατί πιθανότατα έχει πανικοβληθεί μπροστά στα αποτελέσματα που θα φέρει στην Οικονομία και όχι μόνο ένα νέο λοκ ντάουν.

Όταν όμως το λοκ ντάουν το επιβάλλουν

οι καταστάσεις και δεν αποτελεί επιλογή, όπως έγινε την περασμένη άνοιξη τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά για τη χώρα. Τόσο δραματικά που ούτε τα φανταζόμαστε.

Ολέθρια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει το μυαλό του σε ένα και μόνο νούμερο. Στον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ κι αυτός δεν επιτρέπει καμία άλλη καθυστέρηση ως προς ένα νέο λοκ ντάουν «ήπιας» μορφης , τα μέτρα του οποίου θα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας, υποχρεωτική τηλεργασία για ένα κομμάτι εργαζομένων κι απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής συνάθροισης.

Οι πλατείες έγιναν εχθρός, οι χώροι εστίασης ανοιγοκλείνουν και έχει χαθεί ακόμα και το ενδιαφέρον των ανθρώπων, πέρα από την απόγνωση των καταστηματαρχών και των εργαζομένων που έχουν υποστεί ήδη τραγικές μειώσεις στα εισοδήματά τους!

Τα σχολεία θα κλείσουν ακριβώς γιατί κακώς άνοιξαν.

Η κυβέρνηση που έδειχνε ότι αποφασίζει με μάτια ορθάνοικτα, μοιάζει σαν τυφλή που παραπαίει σε δαίδαλο.

Θα μπούμε βίαια σε έναν χειμώνα, ο οποίος θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για την Οικονομία, όσο και για την Υγεία.

«Όσοι τώρα διασωληνώνονται δεν έχουν επιστροφή», δήλωσε γιατρός.

Επιπλέον ποιος μας λέει ότι και στις άλλες κλειστές δομές της χώρας δεν θα υπάρχουν αντίστοιχα αποτελέσματα όπως αυτά στη Μόρια;

Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι περιμένει ο Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή και πώς γίνεται ένας πρωθυπουργός, ο οποίος έδρασε τόσο έγκαιρα στην πρώτη περίπτωση, να δρα με τόση καθυστέρηση και τόσα λάθη στη δεύτερη.

Επίσης, είναι πολύ βασικό ότι ο Τσιόδρας απουσιάζει από τις καθημερινές ενημερώσεις. Γιατί ο Τσιόδρας, όπως λέγεται, δεν έπαιζε πολιτικά παιχνίδια και ίσως να είναι ένας επιπλέον λόγος που δεν είναι στο προσκήνιο το γεγονός ότι προέβλεπε το τι θα επακολουθήσει.

Η κυβέρνηση καθυστερεί να πάρει αποφάσεις και θ’ αναγκαστεί σε σκληρές αποφάσεις όταν τα πράγματα θα είναι πλέον αργά.

Δεν αποκλείει κανείς αύριο, μετά το ρεκόρ κρουσμάτων τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων και των 243 στο Καρά Τεπέ, να συμβεί κάτι αντίστοιχο και σε μια άλλη δομή και να βρεθούμε ξαφνικά χωρίς καμία διαθέσιμη ΜΕΘ.

Η κυβέρνηση πρέπει από τώρα να εξετάσει το ενδεχόμενο να πάρει πιο ριζοσπαστικά μέτρα, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία ΜΕΘ σε μεγάλους μη νοσοκομειακούς χώρους, όπως για παράδειγμα εκθεσιακά κέντρα.

Ακόμα και πλωτές ΜΕΘ που να μπορούν να προσαράξουν σε λιμάνια και να αποσυμφορούν καταστάσεις.

Απαιτείται μετατροπή μεγάλου καραβιού.
Χρειαζόμαστε φρεγάτα σωτηρίας.

Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να λύσει το θέμα των ΜΕΘ μέσα στις επόμενες 10 μέρες. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια.

Πρέπει να πάρει αποφάσεις.
Τώρα.
Δεν χρειάζεται να περιμένει.
Η χιονοστιβάδα ξεκίνησε.

Όχι ημίμετρα.
Συνεργασία με την αντιπολίτευση.
Τέλος οι εγωισμοί.
Η πανδημία αφορά όλους και η προσφορά όλων είναι απαραίτητη.
Ενιαίο μέτωπο με ηγεμονεύουσα στις αποφάσεις την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα