Ο μικρός «Μέσι» του Αφγανιστάν βιώνει και αυτός τον εφιάλτη λόγω των ταλιμπάν

Η ιστορία τoυ εξάχρονου Μουρτάζα Αχμάντι, «μικρού Μέσι του Αφγανιστάν», είχε προκαλέσει αίσθηση στον κόσμο το 2016. Tο νεαρό αγόρι έκανε πραγματικότητα το όνειρο της συνάντησης του, με τον διάσημο αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, αλλά τώρα βιώνει έναν εφιάλτη, μιας και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του μαζί με σχεδόν όλη την οικογένειά του, προκειμένου να γλιτώσει τις επιθέσεις των Ταλιμπάν.

Η εικόνα του, να φοράει μία φανέλα ποδοσφαίρου, κατασκευασμένη από πλαστική σακούλα, με τα χρώματα της Αργεντινής

και έχοντας στην πλάτη του το νούμερο «10» και το όνομα του Μέσι, είχε «πλημμυρίσει» τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα.

VIDEO: The image of Murtaza Ahmadi sporting a plastic Messi jersey went viral in 2016 and later that year the Afghan boy met his idol in Qatar. In November he had to flee his home as it came under Taliban attack pic.twitter.com/7s3N1BJz0v

AFP news agency (@AFP) 6 Δεκεμβρίου 2018

Έπειτα ήρθε η συνάντηση με το ίνδαλμά του, στο τέλος του 2016 στο Κατάρ, σε ένα φιλικό αγώνα της Μπαρτσελόνα, ώσπου οι δύο τους εμφανίστηκαν στο γήπεδο, κρατώντας ο Μέσι από το χέρι τον μικρό. Ο αργεντινός, Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF, στη συνέχεια προσέφερε πλήρη ρουχισμό της Μπαρτσελόνα, μία υπογεγραμμένη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, καθώς και μια μπάλα. Μόνο που αυτή η στιγμή ευτυχίας γρήγορα εξαφανίστηκε. Η οικογένειά του αναγκάστηκε το Νοέμβριο να εγκαταλείψει την περιοχή Τζαγκόρι, μετά από μία επίθεση των Ταλιμπάν στην επαρχία Γκαζνί, νότια της αφγανικής πρωτεύουσας.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) τον συνάντησε στην Καμπούλ, όπου κατέφυγε και στριμώχτηκε μαζί με την οικογένειά του σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο, σε ένα σπίτι όπου κατοικούσαν και άλλοι. Η μητέρα του Μουρτάζα, είπε ότι έφυγαν βιαστικά, αμέσως μετά το άκουσμα πυροβολισμών. «Εμείς δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποιο από τα υπάρχοντά μας. Εμείς απλά θέλαμε να σώσουμε τη ζωή μας», θυμάται η Σαφίγκα, έχοντας το πρόσωπο μισό κρυμμένο, από ένα μαντήλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα