Ο Μακρόν «σφάζει με το γάντι» τον Ερντογάν για «γαλάζια πατρίδα» και επεκτατισμό (video)

Την ώρα που Ελλάδα και Γαλλία έχουν κοινό «μέτωπο» κατά της Άγκυρας, παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με το «Oruc Reis» (έχει βάλει… ρότα για Ρόδο και Καστελόριζο), και ο Εμανουέλ Μακρόν δείχνει αποφασισμένος να έχει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Αυτό φάνηκε και από όσα είπε ο γάλλος πρόεδρος στα όσα του καταλόγισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με όσα

είπε στην επίσκεψη του την Τρίτη (01/09) στον Λίβανο (ο Μακρόν την Τετάρτη μετέβη και στο Ιράκ).

«Θα προστατεύσω τη Γαλάζια Πατρίδα από τους εισβολείς», είχε τονίσει ο τούρκος πρόεδρος, βάζοντας Ελλάδα και Γαλλία στους εχθρούς της Άγκυρας, τονίζοντας: «Υπεύθυνοι οι ανίκανοι ηγέτες σας για ό,τι συμβεί». Ο «Σουλτάνος» είχε κατηγορήσει τον Μακρόν για αποικιοκρατική πολιτική, αναφέροντας πως… κάποιοι πρέπει να ξεχάσουν το γεγονός πως κάποτε έκαναν αποικίες από τη Αφρική έως και τη νότια Αμερική. Αναλύοντας την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας.  

Γι’ αυτό το γεγονός ρωτήθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Λίβανο και.. έσφαξε με το «γάντι» τον Ερντογάν, λέγοντας πως εισβολή είναι αυτό που έκανε η Τουρκία στη βόρεια Συρία. Αναφέροντας πως θέλοντας να πολεμήσει τους Κούδρους, το έκανε χωρίς να ρωτήσει την κυβέρνηση της Συρίας. Εν αντιθέσεις, ο Μακρόν ανέφερε πως αυτό που πράττει η Γαλλία στον Λίβανο λέγεται… «βοήθεια». Συν τοις άλλοις, η επίσκεψη γάλλου προέδρου στο Ιράκ αποτελεί, επίσης, ένα μήνυμα στην Άγκυρα, σχετικά με την παρεμβατική πολιτικής της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από τον ΣΚΑΪ με τις δηλώσεις Ερντογάν και Μακρόν:

Υπενθυμίζεται ότι και η «Le Figarο» «καρφώνει» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πρωτοσέλιδό της την Τρίτη (02/09) για τις προκλητικές τους ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Η Γαλλία στέλνοντας και το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ», «λέει» στην Άγκυρα, ότι δε θα ανεχθεί άλλα… παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολική Μεσογείου. Υπενθυμίζεται ότι o πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν είχε πει πριν από μερικές ημέρες ότι η Άγκυρα σέβεται μόνο τις πράξεις και όχι τα λόγια…

Keywords
Τυχαία Θέματα