Ο Λεμπρόν στον θρόνο του – Ξανά πρωταθλητές του NBA οι Λος Άντζελες Λέικερς (video)

Οι Λέικερς επέστρεψαν στον θρόνο τους και για 17η φορά στην Ιστορία τους στέφθηκαν πρωταθλητές ΝΒΑ. Το Λος Αντζελες στο Game 6 ήταν καταιγιστικό και επικράτησε με 106-93 των Χιτ κάνοντας το 4-2 στη σειρά.

Οι πρωταθλητές βρήκαν αντίσταση μόνο για ένα δωδεκάλεπτο, ενώ έφτασαν τη διαφορά και στους 36 πόντους. Πρωτεργάτης των Λέικερς ο Λεμπρόν Τζέιμς με 28 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ… Ο «βασιλιάς» βγήκε MVP των

τελικών, έκανε την υπόσχεσή του πραγματικότητα και έφερε τον τίτλο στο Λος Άντζελες στη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ…

Τα δωδεκάλεπτα: 20-28, 36-64, 58-87, 93-106.

Ξέσπασε ο Λεμπρόν: Τι έχουν να πουν τώρα; Κέρδισα τον σεβασμό

Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν άντεξε και ξέσπασε στο τέλος του αγώνα, με τους Λέικερς να έχουν κατακτήσει τον τίτλο, στον δέκατο τελικό του «Κινγκ» και στο τέταρτο δαχτυλίδι του.

«Κερδίσαμε το σεβασμό, ο Φρανκ Βόγκελ κέρδισε το σεβασμό, εγώ κέρδισα τον αναθεματισμένο μου σεβασμό», είπε ο ΛεΜπρόν μόλις παρέλαβε το τρόπαιο του MVP των τελικών, ενώ σε κάποια στιγμή τόνισε: «Τι θα πουν τώρα;».

“I look forward to celebrating with you. Until then, I will bring back the trophy to Los Angeles, where it belongs.” – @JeanieBuss pic.twitter.com/BWu0Jns4Eb

Los Angeles Lakers (@Lakers) October 12, 2020

Το triple double τίτλου του Λεμπρόν στο Game 6 των τελικών:

Με την ελληνική σημαία ο Κώστας Αντετοκούνμπο που έγραψε ιστορία

Στην «ρούκι» του χρονιά στο ΝΒΑ και έχοντας παίξει σε πέντε αγώνες της κανονικής περιόδου, ο Κώστας Αντετοκούνμπο κατέκτησε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο ΝΒΑ με τους Λέικερς. Έχοντας, μάλιστα, μαζί του την ελληνική σημαία αλλά και της Νιγηρίας, πανηγύρισε τον τίτλο με τους συμπαίκτες του.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία μιας και είναι ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα που κατακτάει τον τίτλο. Είχαν προηγηθεί ο Λου Τσιορόπουλος με τους Μπόστον Σέλτικς το 1957 και το 1959 ενώ και ο Κερτ Ράμπις ή Κυριάκος Ραμπίδης που είχε αγωνίστηκε και στην ΑΕΚ, κατέκτησε το πρωτάθλημα 4 φορές με τους Λέικερς. Και οι δύο ήταν ομογενείς, γεννημένοι στις ΗΠΑ.

Επίσης υπήρχαν και οι περιπτώσεις των Ράσο Νεστέροβιτς Μακρή (Σπερς) και του Πέτζα Στογιάκοβιτς Κίνη (Μάβερικς), οι οποίοι είχαν πάρει ελληνικό διαβατήριο.

Στους δρόμους τους Λος Άντζελες οι φίλαθλοι των Λέικερς για το 17ο, φωνάζοντας «Κόμπε, Κόμπε»

Με την λήξη του 6ου τελικού στο Ορλάντο, εκατοντάδες φίλαθλοι των Λέικερς βγήκαν στους δρόμους του Λος Άντζελες, έξω από την έδρα τους το «Στεπλς Σέντερ» για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα, το πρώτο μετά την εποχή του Κόμπε Μπράιαντ το 2010. Βέβαια το όνομα του Κόμπε Μπράιαντ ακούστηκε αρκετές φορές ως σύνθημα από τους φιλάθλους των Λέικερς.

Outside of Staples Center. Police are directing fans to stay on the sidewalk: https://t.co/OeCnE0pNql pic.twitter.com/5pysM9mRRn

— L.A. Times Sports (@latimessports) October 12, 2020

Fans still on Figueroa Street, now lighting fireworks pic.twitter.com/Kod2SVwAeC

— L.A. Times Sports (@latimessports) October 12, 2020

Fans still on Figueroa Street, now lighting fireworks pic.twitter.com/Kod2SVwAeC

— L.A. Times Sports (@latimessports) October 12, 2020

Fans celebrating and chanting “KOBE” outside of Yard House: https://t.co/OeCnE0pNql pic.twitter.com/7ZE7DHF97Q

— L.A. Times Sports (@latimessports) October 12, 2020

Jesse Avila and his family watch the Lakers Heat game on his phone outside of L.A. Live pic.twitter.com/6BPUkDbOWb

— Steve Saldivar (@stevesaldivar) October 12, 2020

Fans have gotten on top of construction platforms, one of them waving a Kobe Bryant “MVP” flag. pic.twitter.com/ifoyCZbDBb

— L.A. Times Sports (@latimessports) October 12, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα