Ο ΛεΜπρον για τον ρατσισμό που δέχθηκε: Καθημερινό το μίσος για τους Αφροαμερικανούς

Την παραμονή του πρώτου τελικού των Cleveland Cavaliers με τους Golden State Warriors κι ενώ ο αγώνας θα έπρεπε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ένα ρατσιστικό περιστατικό έμελλε να γίνει το βασικό σημείο συζήτησης στη συνέντευξη τύπου για τον αποψινό αγώνα.

Άγνωστοι έγραψαν την προηγούμενη ημέρα το ρατσιστικό μήνυμα «νέγρος» στον τοίχο του σπιτιού του ΛεΜπρον Τζέιμς, υπενθυμίζοντας με τον πιο σκληρό τρόπο πως ο ρατσισμός υφίσταται καθημερινά

στην Αμερική ειδικά για τους Αφροαμερικανούς.

Όπως σχολίασε ο ΛεΜπρον Τζέιμς στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου: «Ο ρατσισμός θα είναι πάντα μέρος του κόσμου, ένα μέρος της Αμερικής. Το μίσος, ειδικά για τους Αφροαμερικανούς, υφίσταται καθημερινά. Και παρότι τον περισσότερο καιρό είναι καλυμμένο, είναι ζωντανό επί καθημερινής βάσης, ο κόσμος θα κρύβει τα πρόσωπα του και θα λέει πράγματα για σένα, και όταν θα σε βλέπει θα σου χαμογελάει».

Και συμπλήρωσε: «Όσα χρήματα κι αν έχεις, όσο διάσημος κι αν είσαι ή πόσοι σε θαυμάζουν, το να είσαι μαύρος στις ΗΠΑ είναι δύσκολο και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ως κοινωνία εμείς οι Αφροαμερικανοί μέχρι να αισθανθούμε ίσοι στην Αμερική».

Keywords
Τυχαία Θέματα