Ο Λάκης Λαζόπουλος θα διευθύνει τη νέα δραματική σχολή «Ακαδημία Τεχνών Εκατό»

Ο πολυπράγμων και πολυσχιδής, Λάκης Λαζόπουλος, αποφάσισε να γράψει ένα νέο, ξεχωριστό, κεφάλαιο στην τεράστια καριέρα του, διευθύνοντας μια δραματική σχολή.

Το όνομα αυτής; «Ακαδημία Τεχνών Εκατό».

Η νέα αυτή δραματική σχολή, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, βρήκε καταφύγιο σε ένα εμβληματικό κτήριο,

στην οδό Ακαδημίας 100, στο ύψος της πλατείας Κάνιγγος.

Γιατί εμβληματικό; Διότι εκεί ακριβώς ήταν τα γραφεία των κινηματογραφικών παραγωγών της «χρυσής» εποχής του σινεμά και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το χαρακτήριζαν οι παλιότεροι ως «το ελληνικό Χόλιγουντ» ή «κτίριο της 7ης Τέχνης». Στον τρίτο όροφο αυτού του κτηρίου και σε χώρους περίπου 700 τετραγωνικών θα στεγαστεί η «Ακαδημία Τεχνών Εκατό» και θ’ ανθίσουν τα νέα ταλέντα του θεάτρου υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων ηθοποιών και όχι μόνο.

Το όραμα του Λάκη Λαζόπουλου παίρνει σάρκα και οστά, έχοντας φίλο, συνεργάτη και «σύμμαχο» στην όλη προσπάθεια τον επιχειρηματία Δόκτωρ Δημήτρη Δερπάνη. «Ο Δημήτρης Δερπάνης πίστεψε το όραμά μου για την Ακαδημία Τεχνών Εκατό και χρηματοδότησε το όλο πακέτο. Περνάω ατέλειωτες ώρες για την οργάνωση που χρειάζεται, με κουβέντες με κορυφαίους δημιουργούς που πρόκειται να διδάξουν στη σχολή, στην οποία θα δοθεί πολύς χώρος και στο νέο αίμα. Θέλω να φτιαχτεί μια Ακαδημία Τεχνών για το θέατρο, μια σχολή στην οποία θα λαχταρούσα να μπω αν ξεκινούσα τώρα. Κι έπειτα θα λειτουργήσει και τμήμα σκηνοθεσίας. Ξεκινάμε το ταξίδι με το θέατρο κι έρχονται πολλές εκπλήξεις, σε ένα χώρο με άρτια υποδομή ,όπου τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για ν’ ανθίσουν νέα ταλέντα!», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος μιλώντας αποκλειστικά στο enikos.gr και στον Βασίλη Μπουζιώτη.

Στη σχολή θα υπάρχει υποχρεωτικό μάθημα αγγλικών – δωρεάν για το πρώτο έτος της φοίτησης – με υποκριτική στα αγγλικά, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Staffordshire της Αγγλίας, για μεταπτυχιακές σπουδές εκεί.

Επίσης, θα δοθεί μεγάλη σημασία στην υποκριτική για την κάμερα, αλλά φυσικά πρωταγωνιστούν τα μαθήματα για όλα τα είδη του θεάτρου, από το αρχαίο δράμα, μέχρι την κωμωδία, το μιούζικαλ κλπ.

Στη σχολή, την αποκλειστική διαμόρφωση της οποίας έχουν αναλάβει οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, θα έχουν δυνατότητα φοίτησης και σπουδαστές από την επαρχία και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Λάκης Λαζόπουλος και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε συζητήσεις με το ΔΗΠΕΘΕ, έτσι ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο ενδεχόμενης συνεργασίας.

Θα γίνονται ακόμα μαθήματα μουσικής, τοποθέτησης φωνής, εργαστήρι που θα εκπαιδεύει φωνές – ακόμα και πολιτικών ή άλλων ανθρώπων που το χρειάζονται για τις δουλειές τους ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο – και θα διορθώνονται παράλληλα δυσλεξίες.

Ο Λάκης Λαζόπουλος θα κάνει σεμινάριο υποκριτικής για τον Αριστοφάνη, θα διδάσκει ελληνική κωμωδία και… σωστοφωνία. «Πέρα από την ορθοφωνία που θα διδάσκεται έτσι κι αλλιώς, εγώ θα ασχολούμαι με την σωστοφωνία, δηλαδή πώς ο κάθε μαθητής θα μπαίνει στον ήρωα που ενσαρκώνει και θα αποκτά τη φωνή του. Πιστεύω πολύ στο ότι ο ηθοποιός πρέπει να νικά την αυταρέσκεια της φωνής, να μη τα παίζει όλα με μια φωνή. Και θα δουλέψω πάνω σ’αυτά με τους μαθητές!».

Στη σχολή θα πραγματοποιούνται, επίσης, ειδικά μαθήματα για παιδικό – εφηβικό θέατρο, για παιδιά 5-12 ετών και έφηβους 12-18 ετών, τα οποία θα γίνονται τα Σαββατοκύριακο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα συμμετέχουν σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Επίσης, όλα τα μαθήματα θα βιντεοσκοπούνται για να υπάρχει υλικό στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά και μόνο οι σπουδαστές για όλο το διάστημα της φοίτησής τους. «Σκέψου πόσο σημαντικό θα ήταν αν υπήρχαν αρχεία με μεγάλους δασκάλους του θεάτρου μας να διδάσκουν. Να υπήρχε η Παξινού, ο Μινωτής, η Παπαδάκη. Μια τέτοια ψηφιακή καταγραφή θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον φαντάζομαι», τόνισε ο Λάκης Λαζόπουλος μιλώντας στον Βασίλη Μπουζιώτη.

Αυτή την περίοδο, όπως μαθαίνουμε, ο Λάκης Λαζόπουλος οργανώνει τη Στοά που βρίσκεται κάτω από τη σχολή, όπου θα στεγαστεί η ψηφιακή βιβλιοθήκη, έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι σπουδαστές να κατεβάζουν στους υπολογιστές ή στα κινητά τους τηλέφωνα / tablets έργο απ’ όλο τον κόσμο. Εκεί εννοείται ότι θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση σε wifi υψηλών ταχυτήτων, κυλικείο και μικρό μπαρ, στο οποίο θα υπάρχει ακόμα και φαγητό για να τρώνε οι μαθητές και να παίρνουν ενέργεια για τη διάρκεια των μαθημάτων. Όλα γίνονται με προσοχή και μεράκι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο οποίος για την ώρα ακολουθείται με ακρίβεια δευτερολέπτου, τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των χώρων και αρχές Οκτωβρίου η σχολή θ’ ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους υποψήφιους επαγγελματίες ηθοποιούς.

Καλή αρχή…

Keywords
Τυχαία Θέματα