Ο Λαγός κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου – Σόου από τον δικηγόρο του, Κωνσταντίνο Πλεύρη

Αίτημα εξαίρεσης όλων των μελών του δικαστηρίου ζήτησε ο Γιάννης Λάγός, επισημαίνοντας πως υπάρχει προκατάληψη των δικαστών και ότι έχουν δεχθεί πιέσεις και παρεμβάσεις ακόμη και από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν υπόνοιες, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Αναλυτικά ο σχετικός διάλoγος όπως τον κατέγραψε το GoldenDawnWatch:

Λαγός:  Θέλω να μιλήσω για δύο λεπτά, θέλω να καταθέσω αίτημα εξαίρεσης του Δικαστηρίου σας. Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντί μας και έχει καταπατηθεί

το τεκμήριο αθωότητας.

Πρόεδρος: Πιο αργά για να τα καταγράφει ο κ. γραμματέας Για ποιόν μιλάτε;

Λαγός: Για τον εαυτό μου. Επειδή υπάρχει άμεση και έμμεση παρέμβαση ακόμα και από τον Πρωθυπουργό της χώρας που σας πίεσαν για την απόφασή σας, έχει καταπατηθεί το τεκμήριο αθωότητας. Εδώ δεν υπάρχει απλή υπόνοια, είναι συγκεκριμένα στοιχεία για όσα ανέφερα πριν.

Πρόεδρος: Τα έχετε αυτά τα στοιχεία;

Λαγός: Θα έρθει ο συνήγορός μου να τα εξειδικεύσει.

Πρόεδρος: Είναι εδώ ο συνήγορός σας.

Λαγός: Θα έρθει άλλος δικηγόρος, ο κ. Πλεύρης

Σόου από Πλεύρη

Λίγα λεπτά αργότερα μπήκε στην αίθουσα ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Πλεύρης: Ερχόμενος στο Δικαστήριό Σας νόμιζα ότι έρχομαι σε Δικαστήριο της Γαλλικής Επαναστάσεως και δεν ξέρω αν θα φύγω υγιής.

Πρόεδρος: Σιγά σιγά μόνο ό,τι λέτε, να καταχωρείται.

Πλεύρης: Είπα λοιπόν ότι ερχόμενος ένιωσα σαν να είμαι σε δικαστήριο της γαλλικής επανάστασης και ανησυχώ και για την ακεραιότητά μου. Ξεκινώ λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι την απόδειξη της ενοχής του με αμετάκλητη απόφαση. Οι θεσμοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν επιτρέπεται να προεξοφλούν το αποτέλεσμα μιας δίκης, να προβααίίνουν σε απαξιωτικούς ισχυρισμούς. Όλα αυτά που αποτελούν νόμο του κράτους έχουν παραβιαστεί στην Ελλάδα υπό την ανοχή του Δικαστηρίου Σας. Υπάρχει επηρεασμός στο Δικαστήριό Σας.

Πρόεδρος: Θα τα καταθέσετε εγγράφως;

Πλεύρης: Δεν προλάβαμε.

Πρόεδρος: Δεν υπάρχει πιο μετά, τώρα πρέπει.

Πλεύρης: Υπάρχει επηρεασμός του Δικαστηρίου σας. Ο επηρεασμός αυτός έχει γίνει από την ΠτΔ που απεφάνθη ότι ενίκησε η δημοκρατία, από όλα τα κόμματα, από όλα τα ΜΜΕ. Αυτός ο επηρεασμός για μας, μας δημιουργεί την εντύπωση ότι διακινδυνεύεται η αμεροληψία του δικαστηρίου σας. Διότι τόσοι παράγοντες, πολιτειακοί, πολιτικοί και με διαδηλώσεις στον δρόμο προσπαθούν να σας επηρεάσουν, ελπίζω να μην έχετε επηρεαστεί. Αλλά στο θέμα της εξαίρεσης για λόγους αμεροληψίας δεν χρειάζεται ούτε ένδειξη, ούτε απόδειξη. Απλή υπόνοια αρκεί. Και έχουμε την υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί. Ανερτήθησαν πινακίδες ότι δεν είναι αθώοι. Οπωσδήποτε γνωρίζετε και την έκφραση ικανοποιήσεως της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων για το αποτέλεσμα αυτή της δίκης. Ενώ δε δικάζονται ιδέες, μετεβλήθη το Δικαστήριό Σας σε πολιτική δίκη. Και αυτή η ανοχή σας καλύπτει μεγάλο χρονικό διάστημα και μας δίνει τη υπόνοια ότι πρόκειται περί επιδοκιμασίας. Εγώ ως παλιός άνθρωπος του νόμου πιστεύω στο Δικαστήριο. Όλες οι εφημερίδες όμως σας επαινούν. Χθες έγραφαν ότι εσείς προσωπικά είστε αδέκαστη.

Εμείς δεν το αμφισβητούμε,υπάρχουν όμως άλλοι δικαστές που δεν είναι. Ταυτοχρόνως οι ίδιες εφημερίδες στρέφονται κατά της Εισαγγελέως επειδή πρότεινε την αθώωση. Η πολιτικοποίηση της δίκης προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας. Προεξόφλησαν οι εφημερίδες ότι δε θα έχουμε αναστολή. Δείχνουν τα κελιά στα οποία θα πάνε. Έχουμε παραβιάσεις της ΕΣΔΑ, του Ν.3092/2002 και του άρθρο 6 και 2 της επαγγελματικής ηθικής του δημοσιογραφικού κώδικος. Έχουμε λοιπόν ένα σύνολο παραβιάσεων που το Δικαστήριό Σας δεν τα πρόσεξε, δεν έκανε μία δήλωση.

Το Δικαστήριο σας δεν είναι όπως με τις λεσβίες που καταδικάσατε, [η πρόεδρος μειδιά] είναι αμιγώς ποινικό, δεν είναι πολιτικό, δε δικάζεται ούτε η Δημοκρατία ούτε ο ναζισμός. Κακώς η ΠτΔ, που είναι και δικαστής επευφήμησε την απόφαση. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να τιμωρεί τους φασίστες. Υπόνοιες παρεμβάσεων στη δικαστική εξουσία από τη νομοθετική και παραβιάζει και τη διάκριση των εξουσιών, έχουμε τη δίκη των ιδεολογιών. Δε νικάται ο φασισμός εδώ, ούτε η απόφαση είναι ιστορική, ούτε τα δικαστήρια γράφουν ιστορία, ούτε έχει σχέση με τη Νυρεμβέργη. Δικάζονται άνθρωποι οι οποίοι παρενόμησαν. Ουδείς έχει αντίρρηση να τιμωρηθούν.

Η κυρία Εισαγγελεύς εκπροσωπεί το Δημόσιο, τα συμφέροντα του Δημοσίου. Το Δικαστήριό Σας υπηρετεί μόνο τη Δικαιοσύνη που έχει πληγεί κατά κόρον. Όχι από το Δικαστήριό σας, αλλά δε νομίζω ότι μπορεί το Δικαστήριο σας να αρνηθεί ότι έχει επηρεαστεί. Ήρθαν οι αρχηγοί κομμάτων εδώ, δεν επηρεάστηκε το Δικαστήριό Σας; Εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν επηρεάσθη. Αλλά έχω υπόνοιες. Οι δικηγόροι έχουν κατηγορηθεί γιατί υποστηρίζουν μια φασιστική οργάνωση. Εγώ είμαι ο πρώτος που κατηγόρησα τη ΧΑ για τις βίαιες πράξεις και ο Κασιδιάρης με κατηγόρησε ότι είμαι φαφούτης γέρος. Εγώ δεν είμαι στη ΧΑ αλλά 50 χρόνια που είμαι δικηγόρος δε μπορώ να ανεχτώ αυτό που ο Αναγνωστόπουλος, καθηγητής Νομικής στην Καθημερινή απεκάλεσε αίσχος.

Το Δικαστήριό σας εδέχθη μία κατάσταση που παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητας, δια της ανοχής, και συνεπώς συνοπτικώς αυτοί είναι οι λόγοι εξαιρέσεως όλου του Δικαστηρίου Σας πλην της κυρίας Εισαγγελέως. Ποινικοποιήσατε μία δίκη. Οφείλατε να κάνετε μία δήλωση ότι εδώ δε δικάζονται ιδέες. Δεν μπορεί να ζητοκραυγάζει η ΠτΔ και όλα τα κομματόσκυλα. Δεν εδικάσθη ιδεολογία αλλά πράξεις. Συνεχίζω λέγοντας ότι η ΧΑ δε μπήκε μόνη της στη βουλή αλλά την έστειλε ο ελληνικός λαός και στρεφόσαστε εναντίον του ελληνικού λαού ότι έστειλε στη βουλή μια εγκληματική οργάνωση. Ολοκληρώνοντας, αναφέρομαι στον ν. 4516/2019, τιμωρείται με ποινή μέχρι δύο χρόνια και πρόστιμο μέχρι 2.000.000 ευρώ όποιος παραβιάζει το νόμο 3090, άρθρο 8, για το τεκμήριο αθωότητος. Εγώ είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα αυτής της δίκης. Εκτός αν είσαι Τερτσέτης η Πολυζωίδης. Ήλθε και ο Κουτσούμπας να μιλήσει για εγκληματική οργάνωση.

Ως μη έδει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβγαλε ανακοίνωση. Κι έβγαλε απόφαση για τη ΧΑ. Καταστρέφονται τα πάντα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή σύμβαση, χρειάζεται αμετάκλητη απόφαση και αμετάκλητη δεν είναι όπως λένε οι αγράμματοι δημοσιογράφοι οι αποφάσεις του Εφετείου αλλά ο Άρειος Πάγος. Η κυρία Μάνδρου, ο κ. Καμπουράκης δεν μπορούν να βγάζουν αποφάσεις. Κανονίσανε χθες και σε ποιά κελιά θα πάνε. Τα έβλεπε το δικαστήριό Σας και δεν έκανε τίποτα. Έχουμε υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί.

Πρόεδρος: Για να συνοψίσουμε, εσείς ζητάτε εξαίρεση τακτικών, αναπληρωματικών πλην της εισαγγελέως;

Πλεύρης: Τους παρόντες και τις παρούσες στην έδρα.

Πρόεδρος: Άρα όσους όσοι είμαστε στην έδρα; Και τον αναπληρωτή;

Πλεύρης: Όχι, δε μας έδωσε τέτοιο δικαίωμα. Ζητώ εξαίρεση του δικαστηρίου σας αν με τις ενέργειες του δικαστηρίου σας, με την ανοχή τις παρεμβάσεις και τον επηρεασμό δεν ξέρω αν μετείχαν οι αναπληρωματικοί. Αν μετείχαν…

Πρόεδρος: Το αίτημά σας πρέπει να είναι σαφές.

Πλεύρης: Ωραία, και των αναπληρωματικών.

Πρόεδρος: Του αναπληρωτή κ. Εισαγγελέα;

Πλεύρης: Όχι.

Πρόεδρος: Επίσης εσείς λέτε υπόνοια, δεν είναι δική μου λέξη.

Πλεύρης: Ό,τι λέει ο νόμος.

Πρόεδρος: Υπόνοιες παρεμβάσεων από πολιτικά πρόσωπα;

Πλεύρης: Υπάρχει επηρεασμός από όλα τα κόμματα, όλες τις τηλεοράσεις και της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων. Εάν όλοι αυτοί δε σας έχουν επηρεάσει, έχω λάθος. Κάνω λόγο για υπόνοια, διότι ο νόμος δεν απαιτεί ενδείξεις ή αποδείξεις. Όλος αυτός ο κόσμος που έχει πέσει πάνω σας και είναι έξω, δεν μπορεί να μη σας έχει επηρεάσει.

Το υπονοώ, όχι ότι προσωπικά το πιστεύω. Έχουμε την υπόνοια οτι δε θα είστε αμερόληπτη. Πώς δε θα είστε αμερόληπτη; Ποιός δε θα σας επιτεθεί αν βγάλετε απόφαση που δεν τους αρέσει; Όλοι σας επαινούν για την καλή σας απόφαση. Υπάρχει και το δεύτερο. Το τεκμήριο της αθωότητας που έχει παραβιαστεί και παραβιάζονται διά παραλείψεως εκ μέρους σας. Δεν κάνετε δήλωση ότι εδώ πρόκειται για δικαστήριο ποινικό και δεν κάνουμε ιδεολογία.

Ανέχεστε τις εφημερίδες που λένε «νίκησε η δημοκρατία».  Ανεχθήκατε και την παρέμβαση νομοθετικής εξουσίας που σήκωνε πανό μέσα στην βουλή «όλοι είναι ένοχοι». Δεν έχω την απαίτηση να πάτε κόντρα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στην ΠτΔ, σε όλες τις τηλεοράσεις και εφημερίδες και τον ετερόκλητο όχλο που είναι απ’ έξω. Ετερόκλητο όχλο το είπα γιατί ο κ. Τσίπρας μίλησε για αυτό για όσους φώναζαν για τη Μακεδονία. Έχετε σεβαστεί τη μητέρα ενός θύματος αλλά δεν ακούστηκε ένας καλός λόγος για τη μητέρα του Κατσίφα και για τα δύο παιδιά που δολοφονήθηκαν. Αυτοί είναι φασίστες. Οι δικοί μας να μην πάθουν τίποτα.

Πρόεδρος: Οι υπόνοιες που εκφράσατε και που προέρχονται από ΜΜΕ και την ΠτΔ και όλα όσα αναφέρετε, σε ποιο χρόνο τα βάζετε;

Πλεύρης: Σε μεταγενέστερο χρόνο, μετά την απόφασή σας. [γέλια από κοινό]. Επειδή γελάνε απέναντι με τα επιχειρήματά μου, τα επιχειρήματά μου αντιμετωπίζονται με επιχειρήματα και όχι με γέλωτες. Μιλάω για μεταγενέστερα γεγονότα της απόφασης. Συμβαίνουν τώρα. Έχετε συγκέντρωση απ’ έξω. Δεν πρέπει να γίνονται απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και ο κ. Πρετεντέρης τους αποκάλεσε τέρατα. Είναι γεγονότα που συνέβησαν μεταγενέστερα. Σήμερα, χθες και προχθές.

Keywords
Τυχαία Θέματα