Ο κορονοϊός «γονατίζει» και τις ΗΠΑ: Πάνω από 4.000 θάνατοι στη χώρα (video)

Ο κορονοϊός ματώνει και «γονατίζει», πλέον, και τις ΗΠΑ, καθώς εξαπλώνεται στη χώρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει μέχρι τώρα η μεγαλύτερη καταγραφή νεκρών σε μία ημέρα, καθώς 865 άνθρωποι υπέκυψαν μέσα στο προηγούμενο 24ωρο, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ συνολικά έχουν καταλήξει συνολικά

μέχρι τώρα 4.076 άνθρωποι, έναντι 2.010 το Σάββατο (28/03). Ξεπερνώντας τους 3.187 θανάτους που καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα και την επαρχία Χουμπέι.

«Ζήτημα ζωής και θανάτου να τηρηθούν τα μέτρα. Οι ΗΠΑ έχουν μπροστά τους δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», τονίζει, πλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ ήδη προ πολλού έχουν ξεπεράσει την Κίνα και άλλες σοβαρά πληττόμενες περιοχές αφού σήμερα ανέρχονται πλέον σε 181.099 έναντι 82.278 κρουσμάτων που αθροιστικά έχουν καταγραφεί στην Κίνα και 105.792 στην Ιταλία, χώρα που υποφέρει περισσότερο από την πανδημία. Στη Νέα Υόρκη έχει φτάσει και το πλωτό νοσοκομείο.

The U.S Pentagon has since launched two medical ships. The USS Comfort, and the USS Mercy both being stationed at New York and California. Each ship can accommodate at least 1,000 patients. We truly support them for this. #Covid_19 #coronavirus pic.twitter.com/Gx97KpyTw2

Civil Emergency and Defense Agency (@CEDA_USA) March 28, 2020


Παγκοσμίως μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων του κορονοϊού, καθώς το βράδυ της Τρίτης (31/03) καταγράφονται συνολικά 41.261 νεκροί, την ώρα που τα κρούσματα είναι πλέον 846.156.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στην Ιταλία τα κρούσματα είναι 105.792, ενώ στην Ισπανία 94.417. Ακολουθούν Κίνα με 82.278 και Γερμανία με 68.180 κρούσματα.

Την ίδια ώρα, η Ιταλία μετρά 12.428 νεκρούς. Δεύτερη σε απώλειες είανι η Ισπανία με 8.269 κι έπονται Κίνα (3.178), Γαλλία (3.024) και Ιράν (2.898). Από τον κορονοϊό ιάθηκαν συνολικά 175.737 ασθενείς ανά την υφήλιο.

 

«Ο κορονοϊός είναι η χειρότερη κρίση στον κόσμο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», υπογράμμισε, άλλωστε, ο ΟΗΕ, εκπέμποντας SOS.

Τραμπ: Ζήτημα ζωής και θανάτου να τηρηθούν τα μέτρα – Πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τους αμερικανούς ότι έχουν μπροστά τους δύο «πάρα πολύ οδυνηρές» εβδομάδες, ανακοινώνοντας παράλληλα πως τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής αποστασιοποίησης παρατείνονται ως την 30ή Απριλίου, καθώς ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού γίνεται ολοένα πιο βαρύς στις ΗΠΑ.

World’s richest country, the USA paints boxes on a parking lot for homeless to self-isolate them to avoid #CoronaVirus – This is is even in one of the richest states of the USA, Nevada. Imagine, China doing this! pic.twitter.com/xAXf8ns2pm

— Ashok Swain (@ashoswai) March 31, 2020


«Θα περάσουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες» ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος, εγκαταλείποντας την αρχική εκτίμησή του πως τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ θα αρθούν σύντομα, για να μην δεχθεί βαρύτερο πλήγμα η αμερικανική οικονομία, προκειμένου «η θεραπεία να μην είναι χειρότερη», από την πανδημία, όπως το είχε θέσει.

Την Τρίτη (31/03) απεναντίας τόνισε πως είναι «απολύτως κρίσιμο ο αμερικανικός λαός να τηρήσει τις συστάσεις» των υγειονομικών αρχών «για τις επόμενες 30 ημέρες», κάτι που χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Στις ΗΠΑ καταγράφονται μακράν τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον κόσμο (188.172). Αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, προειδοποίησαν πως στρατηγικό απόθεμα προστατευτικού εξοπλισμού για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης έχει σχεδόν εξαντληθεί. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τα είδη που έχουν σχεδόν εξαντληθεί συμπεριλαμβάνονται οι μάσκες, οι αναπνευστήρες, τα γάντια, οι προστατευτικές στολές και οι προσωπίδες. Μια μικρή ποσότητα έχει αφεθεί κατά μέρος για το ομοσπονδιακό προσωπικό, ανέφερε ο ένας από τους δύο αξιωματούχους, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Trump’s first 8 weeks of non-response to a deadly virus will go down in history as the biggest presidential failure ever.https://t.co/VyBmCmLCyZ

— Tea Pain (@TeaPainUSA) March 30, 2020


Πολιτείες σε όλη τη χώρα ζητούν τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλες ποσότητες υλικού για να βοηθήσουν τα νοσοκομεία να αντεπεξέλθουν στη ραγδαία αύξηση των ασθενών με COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός. Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Κονέτικατ Νεντ Λαμόντ δήλωσε την Τρίτη ότι το απόθεμα έχει εξαντληθεί, κάνοντας λόγο για «ανησυχητική» εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντέκρουσε την ιδέα ότι το απόθεμα έχει εξαντληθεί στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως το υλικό μεταφέρεται απευθείας σε αυτούς που το χρειάζονται, διαδικασία που περιέγραψε ως αποτελεσματικότερη. «Φροντίζουμε να πηγαίνει από τον κατασκευαστή απευθείας στο νοσοκομείο ή την πολιτεία όπου προορίζεται», διαβεβαίωσε.

Due to the Coronavirus, a week ago these shelves were empty…

Be thankful we live in the USA with the world’s best farmers, ranchers, and producers. pic.twitter.com/9kjTGUWe4I

— Ty Nichols (@nichols_ty) March 28, 2020

Πρώτος θάνατος από τον Covid-19 στο Ομάν

Τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της ασθένειας Covid-19 την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Ομάν. Επρόκειτο για έναν 72χρονο υπήκοο του σουλτανάτου.

Έως την Τρίτη (31/03) στο Ομάν οι υγειονομικές αρχές κατέγραφαν συνολικά 192 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Oman's Ministry of Health has confirmed the country's first death from the coronavirus https://t.co/zhHcrGAld1

— The National (@TheNationalUAE) April 1, 2020

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Πηγή: Ο κορονοϊός «γονατίζει» και τις ΗΠΑ: Πάνω από 4.000 θάνατοι στη χώρα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα