Ο κορονοϊός έπληξε και την εγκληματικότητα – Τι αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ

Μέχρι και 25% έχει μειωθεί η εγκληματικότητα σε βασικούς δείκτες, δηλαδή σε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την επικράτεια τον τελευταία μήνα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ.

Από τη μία τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας και από την άλλη το γεγονός ότι ο κόσμος μένει στα σπίτια του λόγω της πανδημίας, έχει βάλει σε «καραντίνα» τους επίδοξους διαρρήκτες. Εκτός από τους διαρρήκτες, «άνεργοι» έχουν μείνει και οι τσαντάκηδες…

Οι φόβοι της Ασφάλειας για ληστείες, επιθέσεις

και κλοπές σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων που παραμένουν ανοικτά μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται αφού και στα διανυκτερεύοντα βενζινάδικα οι ληστείες έχουν μειωθεί σε ποσοστό πάνω από 50%. Αυτό που «καίει» τις Αρχές και την Αστυνομία είναι να διαφυλάξουν και τα μαγαζιά που αυτή την περίοδο παραμένουν κλειστά, έχοντας και εμπορεύματα μέσα.

Το έγκλημα του δρόμου μαζεύτηκε σε ποσοστά που ξεπερνούν το 50%, οι διαρρήξεις σε οικίες έχουν μειωθεί επίσης στο ίδιο επίπεδο ενώ η διακίνηση ναρκωτικών και το παρεμπόριο έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα ότι στην πλατεία Εξαρχείων όπου δρούσαν συμμορίες ναρκωτικών πλέον, κυκλοφορούν μόνο αστυνομικοί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ παρατήρησαν, ωστόσο, μετατόπιση του εγκλήματος, και για το λόγο αυτό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σε δυο κατηγορίες. Στις τηλεφωνικές απάτες με θύματα κυρίως ηλικιωμένους και φόντο τον κορονοϊό και σε επιθέσεις μέσω διαδικτύου καθώς μεγάλη μερίδα πολιτών μετά το λουκέτο των καταστημάτων στρέφεται σε ηλεκτρονικές αγορές.

Πηγή: Ο κορονοϊός έπληξε και την εγκληματικότητα – Τι αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα