Ο Κιμ «τα πήρε» με το «χοντρό τρελόπαιδο» και απειλεί με πόλεμο τις ΗΠΑ

Με «καταστροφικές συνέπειες» θα έρθουν αντιμέτωπες οι Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποίησε την Πέμπτη η Βόρεια Κορέα, η οποία ενοχλήθηκε όταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζο Μακέιν αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγιάνγκ Κιμ Γιονγκ Ουν ένα «χοντρό τρελόπαιδο».

Ειδικότερα, ο γερουσιαστής από την Αριζόνα ανέφερε σε συνέντευξή του στο δίκτυο MSNBC ότι «η Κίνα είναι αυτή που μπορεί να ελέγξει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτό το χοντρό τρελόπαιδο που διοικεί τη Βόρεια Κορέα». Είπε ακόμη πως ο Κιμ

δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Στάλιν στη διοίκηση ενός κομμουνιστικού καθεστώτος.

Οι «απερίσκεπτες» αυτές δηλώσεις έφτασαν μέχρι τη Βόρεια Κορέα, η οποία απάντησε με μια ανακοίνωση, στην οποία λίγο πολύ απειλεί τις ΗΠΑ με κήρυξη πολέμου.

«Δηλώσεις ατόμων όπως του Τζον Μακέιν και του Τεντ Κρουζ ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου ενάντιον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Θα έρθουν αντιμέτωποι με καταστροφικές συνέπειες λόγω της απερίσκεπτης γλώσσας τους και τότε θα είναι αργά για μετάνοια», αναφέρει η δήλωση της Πιονγιάνγκ, όπως μεταδόθηκε από το Κορεάτικο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κρουζ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η Βόρεια Κορέα είναι κράτος «τρομοκρατίας».

Η δήλωση της Βόρειας Κορέας ωστόσο δεν φαίνεται να επηρέασε ιδιαίτερα τον Μακέιν, ο οποίος σχολίασε σχετικά στο Twitter: «Τι; Ήθελαν να τον αποκαλέσω τρελό, αδύνατο παιδί;»

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα