Ο καιρός συνεχίζει τα… τρελά του – Η μισή ορεινή Ελλάδα ξύπνησε στα λευκά (video)

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την είσοδο στον Μάιο, αλλά τη νύχτα που προγηήθηκε χιόνιζε στα ορεινά Τρικάλων και Ηπείρου. Πυκνό χιόνι έπεσε, ακόμα, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Με τον καιρό να συνεχίζει… τα τρελά, όπως μας είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ.

Στα λευκά έχουν ντυθεί, το Μέτσοβο, Σαμαρίνα, Ελάτη, Λίμνη Πλαστήρα, Μηλιά Μετσόβου, Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, Κόζιακας και το Νυμφαίο αλλά και περιοχές της Καστοριάς.

Επίσης,

ισχυρή χιονόπτωση, με το χιόνι να έχει φτάσει τα δέκα εκατοστά, σημειώνεται ακόμα και τώρα, στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους -2 βαθμούς έως και 0.

Δεκαπέντε μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο είναι ανοικτό χωρίς προβλήματα στις μετακινήσεις, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη.

Στα λευκά η Μηλιά Μετσόβου

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, και στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων και σε υψόμετρο 1000 μέτρων.

Σε περιοχές της Κόνιτσας, στο Πληκάτι, την Αετομηλίτσα, το Δίστρατο, αλλά και στη Βασιλίτσα, το Μέτσοβο και τη Μηλιά, το χιόνι φτάνει από τα 5 έως 15 εκατοστά.

Η Πολιτική Προστασία Ηπείρου έχει βγάλει 11 μηχανήματα αποχιονισμού από τα ξημερώματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, προκείμενου να διατηρηθεί καθαρό το οδόστρωμα.

Εικόνες από το Λιβάδι Ελασσόνας (φωτογραφίες από larissanet.gr):

Δείτε και άλλες εικόνες από το meteo.gr:

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Ο καιρός συνεχίζει τα… τρελά του – Η μισή ορεινή Ελλάδα ξύπνησε στα λευκά (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα