Ο καύσωνας «χτυπάει» και την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο – Πού θα σκαρφαλώσει στους 40 ο υδράργυρος

Ο καύσωνας έρχεται και στην Ελλάδα από το ΣάββατοΣε ποιες περιοχές θα φτάσεις η θερμοκρασία τους 40 βαθμούς39 βαθμοί την Κυριακή στην Αττική

Το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη, έρχεται και στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, αφού ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές αναμένεται να…  «χτυπήσει» 40άρια.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς βροχές στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες

στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει του 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καύσωνας θα «χτυπήσει» για τα καλά. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στη Θεσσαλία και 39 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα. Ιδιαίτερα ζεστή μέρα θα είναι η Κυριακή και για τη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μετά τον καύσωνα της Κυριακής, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα