«Ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το παρελθόν των μνημονίων και της χρεοκοπίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε, μέσω ανακοίνωσής του, την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 83η ΔΕΘ, τονίζοντας ότι «τελικά μπορεί και χειρότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το απέδειξε σήμερα. Τα δανεικά από τον Ομπάμα συνθήματα δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τον συνδυασμό Πινοσέτ και Θάτσερ στο πρόγραμμά του, ούτε την εχθρότητά του προς την κοινωνία».

«Με μοναδική του πυξίδα τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου,

τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, ο αρχηγός της ΝΔ παρουσίασε το δικό του μνημόνιο. Σε αυτό δεν έχουν, βέβαια, θέση οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η δίκαιη ανάπτυξη, η δημοκρατία και οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Έχουν, όμως, θέση ο εθνικισμός και η ακροδεξιά, η επαναφορά του αστυνομικού κράτους και της καταστολής», προσθέτει το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το παρελθόν των μνημονίων και της χρεοκοπίας, του άγριου νεοφιλελευθερισμού και του αυταρχισμού. Η Ελλάδα, όμως, έχει αφήσει πίσω της οριστικά όσους την έφεραν στο χείλος του γκρεμού και τώρα μπορεί με αισιοδοξία να σχεδιάσει το μέλλον της».

Keywords
Τυχαία Θέματα