Ο Ερντογάν τώρα θέλει και πυρηνικά όπλα – «Όλοι έχουν, εμείς γιατί όχι;» (video)

Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε στη Σεβάστεια για την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας«Σήμερα δεν υπάρχει στον κόσμο ανεπτυγμένη χώρα η οποία να μην έχει πυρηνικά όπλα, δείτε τι κάνει το Ισραήλ»Ο «Σουλτάνος»  συνέχισε τις προκλήσεις με αφορμή την 100η επέτειο του συνεδρίου του Σίβας, υπογραμμίζοντας: «Θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνετε στην πατρίδα μας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έκρυψε πως στόχος του είναι η ενίσχυσης της Τουρκίας με πυρηνικά όπλα στο μέλλον, κάνοντας νέες προκλητικές δηλώσεις. Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε στη Σεβάστεια σε εκδήλωση του κόμματος του και εξέφρασε

την πρόθεση ενίσχυσης της γειτονικής χώρας με πυρηνικά όπλα.

Συγκεκριμένα, ο «Σουλτάνος» μίλησε για την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και υπογράμμισε:

«Κάποιοι διαθέτουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Όχι έναν ή δυο. Τότε γιατί να μην έχουμε στα χέρια μας πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές; Αυτό δεν το αποδέχομαι. Σήμερα δεν υπάρχει στον κόσμο ανεπτυγμένη χώρα η οποία να μην έχει πυρηνικά όπλα. Όλες έχουν. Δείτε τι κάνουν οι άλλοι ενώ σε μας λένε να μην φτιάξουμε όπλα. Δίπλα μας είναι το Ισραήλ. Με αυτά τα όπλα εκφοβίζει τους λαούς».

WOW

Erdogan hints that Turkey may need to obtain nuclear warheads,

“Some have nuclear missiles, [but they tell us] we shouldn’t have nuclear missiles.

I don’t accept this.

US and Russia have them. Every developing nation has them” pic.twitter.com/xwvRjuMdNq

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) September 4, 2019

«Θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνετε στην πατρίδα μας»

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκε σ’ έναν ακόμα γύρο προκλητικών δηλώσεων, αναφέροντας: «Θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνετε στην πατρίδα μας».

Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε την Τετάρτη (04/09), με αφορμή την 100η επέτειο του συνεδρίου του Σίβας, κατά το οποίο μπήκαν τα θεμέλια της δημοκρατίας στη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ατατούρκ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε ομιλία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η 4η Σεπτεμβρίου έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στη μνήμη του τουρκικού λαού και πρόσθεσε ότι το Σίβας όπου πραγματοποιήθηκαν οι προετοιμασίες του Απελευθερωτικού Πολέμου, αποτέλεσε το πρώτο κέντρο της Εθνικής Αντίστασης και της Δημοκρατίας.

Sivas Kongresi’nin 100. Yıl Dönümü Kutlama Programı https://t.co/6EXGyeJ63n

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) September 4, 2019

Συνεχίζοντας, ο τούρκος πρόεδρος επανέλαβε το μήνυμα «η εντολή και η κηδεμονία είναι τελείως απαράδεκτες» που δόθηκε πριν από έναν αιώνα στον κόσμο και τόνισε:

«Έναν αιώνα μετά επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά πως η εντολή και η κηδεμονία είναι τελείως απαράδεκτες. Η πατρίδα είναι ακέραια εντός των εθνικών συνόρων. Η πατρίδα μας, η σημαία μας, το κράτος μας, το έθνος μας, η ανεξαρτησία μας είναι η τιμή μας, η αξιοπρέπεια μας. Σπάσαμε και θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνετε στην πατρίδα μας, τη σημαία μας, την ανεξαρτησία μας.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση σε εκείνους που προσπαθούν να διοργανώσουν επιχειρήσεις πάνω στην Τουρκία εντός ή εκτός της χώρας χρησιμοποιώντας σαν ασπίδα τα σώματα μας. Θα καταστρέψουμε κάθε παγίδα που στήνεται κατά των επιτευγμάτων και στόχων της Τουρκίας».

Sivas, Anadolu’nun birlik ve dirlik yurdudur. pic.twitter.com/FyQ9yF4MH5

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) September 4, 2019

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gittiği Sivas’ta Orta Anadolu Ekonomi Forumu’na katıldı. pic.twitter.com/cGWIHlaRh4

— AK Parti (@Akparti) September 4, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα