Οκτώ οι συλληφθέντες της επίθεσης στο Λονδίνο – Τέσσερις νεκροί και 40 τραυματίες

Μουδιασμένη η διεθνής κοινότητα από το «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο Οκτώ μέχρι στιγμής οι συλλήψειςΤουλάχιστον 4 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες Διεθνής καταδίκη της επίθεσης«Θα συνεχίσουμε τις ζωές μας», προτρέπει η Μέι

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η βρετανική αστυνομία, μετά από εφόδους σε έξι διαφορετικά σημεία, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση έξω από το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για την ώρα δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για την ταυτότητα του

δράστη, ωστόσο εκτιμάται ότι έδρασε μόνος του, όπως ανέφερε και η Τερέζα Μέι στην ομιλία της στη Βουλή, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στους τέσσερις ανέρχονται εν τω μεταξύ οι νεκροί από τη διπλή επίθεση που σημειώθηκε στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, ενώ περισσότερα από 40 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Μεταξύ αυτών επτά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης.

Το χρονικό της επίθεσης

Αυτοκίνητο έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης πάνω σε πεζούς πάνω στη γέφυρα και κατόπιν ένας άνδρας μαχαίρωσε τον αστυνομικό κοντά το βρετανικό Κοινοβούλιο, ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Watch the terrifying moment police opened fire outside of #Parliament in this eyewitness video captured by Taiwanese tourist Aaron Tsang pic.twitter.com/WrCVhWPrFK

Yahoo UK News (@YahooNewsUK) 22 Μαρτίου 2017

Για τρομοκρατικό χτύπημα μιλούν οι αρχές

Οι αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα και ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι γνωρίζουν ποιος είναι ο δράστης, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του.

Μεταξύ των τραυματιών, είναι και μία γυναίκα η οποία έπεσε στον ποταμό Τάμεση από τη γέφυρα του Ουέστμινστερ, την ώρα της επίθεσης.

Τερέζα Μέι: Αρρωστημένη και άθλια τρομοκρατική επίθεση

Για αρρωστημένη και άθλια τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ τόνισε ότι οι φωνές του μίσους θα ηττηθούν.

Σημείωσε ότι κάθε προσπάθεια να νικηθούν οι βρετανικές αξίες, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Σημείωσε επίσης ότι «η τοποθεσία αυτής της επίθεσης δεν ήταν τυχαία», καθώς «ο τρομοκράτης επέλεξε να χτυπήσει στην καρδιά της πρωτεύουσάς μας, όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, των θρησκειών και των πολιτισμών έρχονται για να γιορτάσουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης».

«Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει κανονικά και οι Λονδρέζοι θα συνεχίσουν τις ζωές τους. Θα περπατήσουν σε αυτούς τους δρόμους, θα ζήσουν τη ζωή τους, χωρίς να υποκύπτουν στον τρόμο και δίχως να επιτρέπουν στις φωνές του μίσους και του κακού να μας χωρίζουν», συμπλήρωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Καταδίκη από τη διεθνή κοινότητα

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα εκφράζει τη συμπαράστασή της στους κατοίκους του Λονδίνου και καταδικάζει το τυφλό χτύπημα.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τα θύματα της επίθεσης του Ουέστμινστερ. Η Ευρώπη παραμένει σταθερά με το Ηνωμένο Βασίλειο ενάντια στην τρομοκρατία και έτοιμη να βοηθήσει», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από τη σημερινή έναρξη της συνεδρίασης στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, στη μνήμη των θυμάτων της χθεσινής, τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα