Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί τις Ικέτιδες του Ευριπίδη, στο Θέατρο του Μιχάλη Κακογιάννη, με ελεύθερη είσοδο

Τον Σεπτέμβριο, συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ένα ενδιαφέρον διεθνές φόρουμ που τιτλοφορείται «Το Αρχαίο Δράμα και το Πολιτικό: Παράσταση-Φιλοσοφία-Πολιτική Θεωρία» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το εν λόγω φόρουμ διερευνά το ζήτημα της ποίησης και της εφαρμογής

της πολιτικής σήμερα και επιδιώκει να αμφισβητήσει τις απολιτικές και αντιπολιτικές φωνές της δημόσιας σφαίρας. Οι μηχανισμοί κοινωνικού αποκλεισμού και μετανάστευσης, οι νέοι εθνικισμοί, η αναζωπύρωση του λαϊκισμού και η ανάγκη για επανεφεύρεση εναλλακτικών γεγονότων, συζητούνται και τίθενται σε μια παιγνιώδη αγωνιστική αλληλεπίδραση, μέσα από τη θεωρία της επιτέλεσης, της πολιτικής φιλοσοφίας και της ανθρωπολογίας.

Η πρώτη μέρα τιτλοφορείται «Οι Μεγάλες Αφηγήσεις και η Σωματοποίηση της Δημόσιας Σφαίρας» με υπεύθυνους προγράμματος την Δρ.Julia Stenzel και το Forum Internationale Wissenschaft του Πανεπιστημίου της Βόννης.

Παράλληλα, η καλλιτεχνική και ερευνητική ομάδα Magenta επιμελείται και παρουσιάζει ένα συμμετοχικό παιχνίδι για την τέχνη του διαλόγου μεταξύ ομιλιτών και θεατών.

Η δεύτερη μέρα, σε επιμέλεια της Δρ.Αγγελικής Πούλου, τιτλοφορείται «Το πολιτικό και το αρχαίο δράμα ως θεωρία/ιδέα/πρόταγμα», φιλοξενεί ανακοινώσεις και διαλέξεις ερευνητών, καθηγητών και καλλιτεχνών που συσπειρώνονται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης Παραστάσεων Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (Arc-Net), σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το παραπάνω πρόγραμμα πέρα από τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις θα περιλαμβάνει και τη θεατρική παράσταση Ικέτιδες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, που θα λάβει χώρα τις μέρες Πέμπτη 12, Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Ο Δήμος Αβδελιώδης μεταφράζει και σκηνοθετεί τις Ικέτιδες του Ευριπίδη τοποθετώντας στην σκηνή τρεις ηθοποιούς και δύο μουσικούς που αναλαμβάνουν την αφήγηση της δράσης. Η παράσταση βασίζεται αποκλειστικά στη διαχείριση της εκφοράς του λόγου, ως πρωτογενούς φορέα του νοήματος, που αναδεικνύει τη γήινη απλότητα του Αρχαίου Δράματος. Ο γλύπτης και χαράκτης Αριστείδης Πατσόγλου δημιουργεί τον γεμάτο συμβολισμό περιβάλλοντα σκηνικό χώρο, τα γλυπτά και τα κοστούμια.

Όλα τα παραπάνω είναι με ελεύθερη είσοδο. Απαιτείται προεγγραφή στην περίπτωση του φόρουμ και τηλεφωνική κράτηση στην περίπτωση της θεατρικής παράστασης.

Ικέτιδες του Ευριπίδη
Πέμπτη 12, Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος: Ελεύθερη – απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα
210 3418550 & 210 3418579

Διεθνές Φόρουμ
«Το Αρχαίο Δράμα και το Πολιτικό: Παράσταση-Φιλοσοφία-Πολιτική Θεωρία»
Τετάρτη 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2019, ώρες 15:00-20:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Είσοδος Ελεύθερη
Προεγγραφή: [email protected]

Πληροφορίες:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Ιστότοπος Προγράμματος: www.ancientdrama.gr
Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation
Twitter: @MCF_MCacoyannis
Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF
Youtube: MCacoyannisF

Keywords
Τυχαία Θέματα