Απόψε η «Ώρα της Γης» – Μνημεία σε όλο τον πλανήτη θα βυθιστούν στο σκοτάδι (εικόνα)

Στο σκοτάδι θα βυθιστούν σήμερα, εμβληματικά μνημεία, σε κάθε σημείο του πλανήτη για την «Ωρα της Γης» με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Έτσι οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα, από τις 20:30 και για μία ώρα, προκειμένου να συνεισφέρουν στην παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη WWF το 2007 με μόνο μια εκδήλωση στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και οργανώνεται πλέον στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη με στόχο

να ευαισθητοποιήσει για τους κινδύνους της απορρύθμισης του κλίματος.

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω ενός tweet στέλνει το δικό του μήνυμα και παρακινεί τους πολίτες να συνεισφέρουν στη δράση αυτή.

Σε λιγες ώρες συντονιζόμαστε με την «Ώρα της Γης» και στέλνουμε μήνυμα ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Από τις 20.30 έως τις 21.30 συσκοτίζεται ο Λόφος του Λυκαβηττού και σβήνουν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο. #connect2earth pic.twitter.com/Vfw99VS4Pa

— Δήμαρχος Αθηναίων (@AthensMayor) 24 Μαρτίου 2018

Η Βουλή των Ελλήνων από την άλλη ενώνει τη φωνή της με περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολλούς κρατικούς φορείς στη χώρα μας για τη σωτηρία του Πλανήτη, συμμετέχοντας στην παγκόσμια συμβολική περιβαλλοντική δράση η «Ώρα της Γης 2018».

Συγκεκριμένα, απόψε, από τις 20:30 ως τις 21:30, η πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής προς τη Λεωφόρο Αμαλίας δεν θα φωταγωγηθεί για μία ώρα ως μια συμβολική δράση ευαισθησίας, ενδιαφέροντος και συνεισφοράς στην προστασία του πλανήτη, από τις δραματικές συνέπειες της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής.

Υπογραμμίζεται σε ανακοίνωσή του ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμμετέχει εδώ και χρόνια με δράσεις για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος από τη λειτουργία του, ιδιαίτερα με παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτηριακών του εγκαταστάσεων, δραστικότατη μείωση της χρήσης χαρτιού με την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος ψηφιακής διαχείρισης εγγράφων και ανακύκλωσης χαρτιού, με ανακύκλωση πλαστικών υλικών, μπαταριών και ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και με πολλές ακόμα παρόμοιες δράσεις.

Προτροπή επίσης σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν απόψε στην Ώρα της Γης, από τις 20.30 έως τις 21.30, απηύθυνε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Κοινοτική Αίθουσα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας στους πρόποδες Ταταούλων.

Μετά τον εσπερινό στον Ιερό Ναό όπου χοροστάτησε, παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συμμετάσχει στη συμβολική κίνηση της WWF για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του πλανήτη και θα κλείσει τα φώτα στην ορισμένη ώρα.

Είναι γνωστή η ευαισθησία του Οικουμενικού Πατριάρχη σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς μάλιστα έχει πρωτοστατήσει σε σχετικά ζητήματα, έχει λάβει πρωτοβουλίες και έχει πραγματοποιήσει συνέδρια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην παγκόσμια συμβολική περιβαλλοντική δράση η «Ώρα της Γης 2018» συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. «20:30, απόψε. Σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για 1 ώρα και ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια πολίτες παγκοσμίως για πιο καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον. Μεταφέρουμε στην ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη μας #earthhour» γράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

20:30, απόψε. Σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για 1 ώρα και ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια πολίτες παγκοσμίως για πιο καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον. Μεταφέρουμε στην ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη μας #earthhour pic.twitter.com/lqcnt0YsKa

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) 24 Μαρτίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα